Dev işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Dev işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uzun bir aradan sonra ‘‘Light’’ isimli albümüyle müzikseverlerin karşısına çıkan Bülent Ortaçgil için Türkiye'de ilk kez yapılan ‘‘Tribute’’ çalışmasında pop müziğin ünlü sesleri bir araya geliyor. Ada Müzik tarafından başlatılan çalışmada, Ortaçgil'in neredeyse klasikleşen şarkıları, Ayşegül Aldinç, Levent Yüksel, Bulutsuzluk Özlemi, Moğollar, Erkan Oğur, Mirkelam, Hümeyra, Zuhal Olcay ve Teoman gibi isimler tarafından iki CD'lik ‘‘saygı albümü’’nde seslendirilecek. Prodüksiyona Sezen Aksu, Kargo ve Şebnem Ferah'ın katılıp katılmayacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.

Böyle bir prodüksiyonu ülkemizde gerçekleştirmenin zorluklarına dikkat çeken Ada Müzik yetkilileri, pek çok sanatçının gönüllü olarak bu işe razı olduğunu, ancak bağlı bulundukları şirketlerle aşılması gereken prosedürlerin bulunduğunu belirtti. Şirketin ortaklarından Levent Saçılanateş, sanatçılardan bunu hiçbir karşılık olmadan istemediklerini ve gerekli telifleri ödemeye hazır olduklarını söyledi. Saçılanateş, ‘‘Şirketleri es geçmeye niyetli değiliz. Ancak üopik rakamlarların üstesinden gelemeyiz’’ açıklamasını yaptı.

Öte yandan, ‘‘Benimle Oynar Mısın’’ isimli albümü hala satan Bülent Ortaçgil'in bu projesi müzik çevrelerinde büyük ilgi görüyor. Projeye katılmak istediklerini açıklayan sanatçıların büyük bir kısmı ise, Ortaçgil'in ‘‘Benimle Oynar Mısın’’ isimli şarkısını okumak için çabalıyor. Bahar aylarında piyasaya sürülmesi beklenen albümün gelirinin bir kısmı Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışlanacak.

TRIBUTE ALBÜM NEDİR

Tribute albümler özellikle 1990'lı yıllarda gündeme geldi. ‘‘Ustaya Saygı’’ tarzı bu albümlerde, ünlü bir müzisyenin şarkıları, başka ünlü sanatçılar tarafından yorumlanıyor. Adına ‘‘tribute’’ albüm hazırlanan isimler arasında Tom Waits, Leonard Cohen, Depeche Mode, Gershwin, Kurt Weill, Jimi Hendrix, The Cure da bulunuyor...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!