Deutsche Bank'ın merkezinde arama yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Deutsche Bankın merkezinde arama yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 15:51

Almanya'da, 2011'de ölen medya patronu Leo Kirch'in varislerince açılan ve geçen şubatta sonuçlanan davayla ilgili Deutsche Bank'ın Frankfurt'taki merkezinde arama yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Münih Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, davaya ilişkin Deutsche Bank yöneticilerine yönelik 2011'de başlatılan soruşturmanın genişletildiği, bu kapsamda Deutsche Bank'ın merkezinde arama yapıldığı ifade edildi.

YANLIŞ İFADE ŞÜPHESİ

Açıklamada, 2011 yılında ölen eski medya patronu Leo Kirch'in varisleri tarafından açılan ve 20 Şubat'ta tarafların uzlaşmasıyla sonuçlanan davada, Deutsche Bank Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Jürgen Fitschen ile eski Yönetim Kurulu başkanları Rolf Bauer ve Josef Ackermann'ın yanlış ifade verdikleri şüphesiyle söz konusu soruşturmanın başlatıldığı hatırlatıldı.

Soruşturma kapsamda daha önce de Deutsche Bank merkezinde ve Deutsche Bank'ın avukatlarının ofislerinde arama yapılmıştı.

Medya patronu Leo Kirch'in varisleri, 2002 yılında şirketlerinin iflasında rol oynadığı gerekçesiyle Deutsche Bank hakkında dava açmıştı. Dava geçen şubat ayında iki tarafın uzlaşmasıyla sonuçlanmıştı.

Münih Savcılığının soruşturmanın sonunda dava açıp açmama konusunda karar vereceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!