Destek eylemine sert müdahale

Güncelleme Tarihi:

Destek eylemine sert müdahale
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 23:38

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç edilen akademisyenler için, Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde dün düzenlenen destek eylemine polis sert müdahalede bulundu.

Haberin Devamı

Son KHK ile Ankara Üniversitesi’nden 72 akademisyen ihraç edildi. Sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenler, ihraç edilenlere destek vermek amacıyla Cebeci Yerleşkesi’nde dün öğlen saatlerinde biraraya geldi. Polis, üniversite girişi ve bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı, 3 TOMA da hazır bekletildi. Üniversiteye girenlere tek tek kimlik soruldu, birçok doktora öğrencisi yerleşkeye alınmadı.

CHP’LİLERE DE POLİS ENGELİ
Yerleşkede bulunan akademisyenler, destek için gelenlerin de içeriye alınmasını isteyince, polis ile tartışma çıktı. Bunun üzerine akademisyenler tepkilerini, cübbelerini çıkartıp yere bırakarak gösterdiler.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Veli Ağababa, Sencer Ayata, Zeynep Altıok, Yasemin Öney ile bazı milletvekilleri de, akademisyenlere destek için üniversite yerleşkesine geldiler. Polis CHP’lilerin girişlerine izin vermeyince, gerginlik had safhaya ulaştı ve sonunda CHP’liler polis bariyerlerini devirerek içeriye girdiler. Bunun üzerine polis, CHP heyeti de dahil tüm gruba biber gazı sıktı, iki TOMA’yı üniversite bahçesine sokarak müdahalesini sürdürdü. Arbede sırasında yere bırakılan cübbeler ayaklar altında kaldı. Çıkan arbede sonrası polis, 2’si akademisyen 17 kişiyi gözaltına aldı. 

Destek eylemine sert müdahale


GİTMEYECEĞİZ
ANKARA Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenler, olayların ardından CHP heyetiyle birlikte, fakülte önünde bir basın açıklaması yaptılar. İhraç edilen Doç. Dr. Sevilay Çelenk, “Eşyalarımızı toplayıp hiçbir şey olmamış gibi gitmemiz isteniyor; gitmeyeceğiz” diyerek tepkisini gösterdi. Prof. Dr. Funda Başaran ise, “Gaz sıkarak, coplarla, polis zoruyla bizi atamayacaklar” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de, “Bu karanlığa teslim olmayacağız, elinde kalem olandan korkanlara söylüyorum biz burdayız, hiçbir yere gitmiyoruz” açıklamasını yaptı. Eleştirilerin hedefi Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in ise Hırvatistan’a gittiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!