Dersimiz cinsellik

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz cinsellik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türk toplumu için ‘‘devrim’’ niteliği taşıyan ‘‘okulda cinsel eğitim’’, bugün Eminönü Atatürk İlköğretim Okulu'nda başlıyor. Ergenlik dönemindeki öğrenciler, cinsellikle ilgili bilimsel bilgilerle donatılacak.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı cinsel eğitim dersleri İstanbul'da bugün başlıyor. Dersleri 'formatör' diye adlandırılan yüksek hemşirelik okulu ve sağlık eğitim fakültesi mezunları verecek. Pilot olarak ilk kez İstanbul'da uygulanacak cinsellik eğitiminin ilk dersi Eminönü İlçesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda başlayacak.

'Ergenlik Dönemi Değişim Projesi' adıyla başlayan ve ergenlik döneminde gençlerin karşılaştıkları sorunları önlemek amacıyla gerçekleştirilecek projeden, İstanbul'da 222 bin 530'u kız, 267 bin 533'ü erkek olmak üzere toplam 490 bin 283 öğrenci yararlanacak.

İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat İspirli başkanlığındaki İl Yürütme Kurulu, ilköğretim müdürleri, öğretmenler ve velilerin de aralarında olduğu bir grupla toplantılar yaparak projeyi ilçe ilçe anlatmaya başladı.

SORUNLAR KONUŞULACAK

Projenin ikinci yarı yılın sonuna kadar tamamlanacağını açıklayan İspirli, şunları söyledi:

‘‘Bu proje 4 ay boyunca İstanbul'un 32 ilçesinde uygulanmış olacak. Formatör öğretmenler, her okulda 100'er kişilik öğrenci gruplarına, 1 ders saati boyunca ders verip, onların sorularını yanıtlayacaklar. Erkek öğrencilerle kız öğrenciler ayrı gruplar oluşturacaklar. Bunun nedeni ise kız veya erkek öğrenciler, bazen anne ve babaları ile bile konuşamadıkları sorunlar yaşıyorlar. Dersin sonundaki 20 dakikalık bölümde soruları yanıtlanacak. Öğrenciler yaşadıkları sorunları hemcinslerine daha rahat sorabilirler.’’

6.SINIFTA BAŞLAYACAK

Son yıllarda, ergenlik dönemindeki gençler arasında yaşanan üzücü olaylar nedeniyle böyle bir girişim başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, 4 yıl boyunca, 'Ergenlik Dönemi Değişim Projesi'ni tüm illerde uygulamayı hedefliyor. Proje ilköğretim okullarının 6-7-8'nci sınıflarında uygulanacak.

Procter and Gamble, Toprak İlaç ve Kimya Maddeleri Sanayi Şirketi'nin işbirliği ile başlatılan projenin bütçesine 2 milyon dolar (1.1 trilyon lira) ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!