Ders oldu

Güncelleme Tarihi:

Ders oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2002 03:05

Kuyruğu yakılan, dişleri kırılan, gözü oyulan ‘‘Prenses’’ adlı kedinin Hürriyet'te yayınlanan öyküsü, herkese ders oldu. Yaralı bir kuğuya sahip çıkan Trabzon Valisi Adil Yazar, ‘‘Trabzon, kedi olayından büyük yara aldı. Her türlü hayvanın bakımı için valilik bünyesinde bir birim kuracağız’’ dedi.

Trabzon'un Araklı İlçesi'nde Recep Temur isimli vatandaşın baygın halde bulduğu sol kanadı kırık kuğu, Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlükleri'nde tedavi edilmeyince, Trabzon Valisi Adil Yazar devreye girdi. Vali Yazar, kuğuyu evinin bahçesinde veterinere tedavi ettirdi ve iyileşinceye kadar da bakımını yapacağını söyledi. Temur, 2 gün önce bulduğu kuğuyu Araklı Tarım İlçe Müdürlüğü'ne götürdü. Burada kuğuyu tedavi edebilecek muhatap bulamayan Recep Temur'a, ‘‘Buna bakamayız, bizim işimiz değil’’ yanıtı verildi. Temur, bunun üzerine kuğuyu dün sabah kendi otomobiline koyarak Trabzon Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Temur'a burada da, ‘‘Bizim hayvanlara bakacak veterinerimiz yok. Biz kuş cinsinden anlamıyoruz. Kanatlı hayvanlarla ilgilenmiyoruz. Bunu nereye götürürseniz götürün’’ yanıtı verildi. Son çare olarak Trabzon Belediyesi'ne kuğuyu götüren Temur'a, yaralı hayvanı Ordu'daki kuğu rehabilitasyon parkına götürmesi tavsiye edildi.

DHA'YA BAŞVURDU

Temur, bunun üzerine Trabzon'da geçtiğimiz günlerde gözü oyulan, kuyruğu yakılan ve dişleri kırılarak işkence edilen kedi haberini hatırlayarak DHA Trabzon Bürosu'na geldi. Durum hakkında Trabzon Valisi Adil Yazar'a bilgi verildi. Vali Yazar, vatandaşa verilen yanıtları duyunca ‘‘Kuğuyu konağıma götürün. Orada bahçıvan var, kendisine teslim edin. Ben hemen veteriner gönderiyorum’’ dedi. Kuğu hemen bir araca konularak Çatak Mevkii'ndeki Valilik Konağı'na götürüldü. Burada bahçıvan tarafından alınan ve veteriner tarafından tedavi edilen kuğu için Vali Yazar şunları söyledi:

TRABZON YARA ALDI

‘‘Trabzon, kedi olayından sonra çok büyük yara aldı. Bir kaç psikopatın yaptığı bu hareket Trabzon halkını derinden üzdü. Bu yüzden eleştiriler aldık. Bu iş zamanında bana haber verilse hemen çözülürdü. Ama ne yazık ki Trabzon'da bu tür birimlerimiz yok. Bunun için de Trabzon Valiliği bünyesinde her türlü hayvanın bakımı için birim kurmayı düşünüyoruz. Kuğu şimdilik benimle kalacak. İyileşinceye kadar bakımını ben yapacağım.’’

Yaralı kuğuya konağında bakıyor

Araklı İlçesi'nde vatandaşlar tarafından sol kanadı kırık bulunan kuğu, Vali Adil Yazar'ın bakımı için devreye girmesinden sonra Valilik Konağı'nın bahçesinde bahçıvan Ahmet Şeker tarafından teslim alındı. Yemyeşil bir bahçeyi görünce kanatları çırpmaya çalışan yaralı kuğu, konaktaki bir kulübede kalacak. Veteriner tarafından kontrol edilen yaralı hayvan, yeniden gökyüzünde özgürce kanat çırpacak kadar iyileşinceye kadar burada kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!