'Derin sanık' Kasım Zengin'e akıllı raporu

Güncelleme Tarihi:

Derin sanık Kasım Zengine akıllı raporu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 18:24

Kamuoyunda “Sauna Çetesi” olarak bilinen, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Haberin Devamı

Davanın bugünkü duruşmasında, sanık Kasım Zengin'in suç tarihinde ve halen akıl hastası olup olmadığı, akıl hastası ise ne zamandan beri hasta olduğu ve bu hastalığının davranışları üzerindeki etkileri konusunda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden alınan sağlık kurulu raporunun geldiği ve sanık Zengin'in suç tarihinde ve halen ceza sorumluluğunun tam olduğu belirtildi. Duruşmaya, tutuklu 5 sanık ile tutuksuz 5 sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanık Ertuğrul Çakır ile daha önce tanıştığı ve arkadaş oldukları gerekçesiyle duruşmadan çekilmişti. Bu nedenle mahkeme heyetine Hakim Üye Süreyya Gönül başkanlık etti.
Gönül, davada müşteki olan Alev Banu Şahin ve eşi Doğan Şahin'in duruşma öncesinde ifade verdiklerini, diğer müşteki Korkut Eken'in de ifadesinin Antalya Ağır Ceza Mahkemesince alınıp, mahkemeye gönderildiğini kaydetti.
Tanık Nazım Kambur'a ise belirtilen adreste ulaşılamadığını ifade eden Gönül, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit'in mütalaası doğrultusunda bu kişinin tanık olarak dinlenmesinden vazgeçildiğine karar verdi.

Gönül, sanık Zengin'in, suç tarihinde ve halen akıl hastası olup olmadığı, akıl hastası ise ne zamandan beri hasta olduğu ve bu hastalığının davranışları üzerindeki etkileri konusunda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden alınan sağlık kurulu raporunun geldiğini söyledi. Gönül, raporda, sanık Zengin'in, suç tarihinde ve halen ceza sorumluluğunun tam olduğunun bildirildiğini aktardı.

Müşteki sanık Zeliha Tüfekçi'nin avukatı Temel Eken de müvekkilinin zaman zaman yurt dışına çıkması gerektiğinden daha önce hakkında verilen adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti. Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin uzun zamandır tutuklu olduğunu ve cezaevinde bulundukları sürenin alacakları cezayı karşıladıklarını öne sürerek, tahliyelerine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit ise dava dosyasının tamamlandığını ve soruşturmanın genişletilmesi talebi olmadığı takdirde esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet savcılığına verilmesini talep etti. Kelkit ayrıca, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Gönül, sanıklar ve avukatlarının Zengin'in akli durumuna ilişkin rapor ile müştekilerin ifadelerine karşı diyeceklerini bildirmek üzere zaman verilmesine ve Zeliha Tüfekçi'nin adli kontrol tedbirinin kaldırılması talebinin reddine karar verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı


Gönül, soruşturmanın genişletilmesi yönünde bir talep olmaması halinde dava dosyasının esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!