Derdiniz ve Çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve Çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2000 00:00

Hazırlayan İlkay MANIŞ
Haberin Devamı

Yaya olmak zor

Antalya'nın birçok semtinde ve en işlek caddelerde yayalar için ayrılmış bölümler araçların işgali altında. Buna en güzel örnek Bahçelievler Mahallesi Piri Reis Caddesi'nda yaşanıyor. Haftanın hemen hergünü ve her saati kaldırımlar otoparktan farksız.

Kaldırımda yürümek isteyenler sürekli zig zag çiziyor. Birçoğu da cadde kenarında yürümek zorunda kalıyor. Kızacası; Antalya sokaklarında yaya olmak zor. Belediyenin bu soruna köklü çözüm getirmesi gerekiyor.

Ahmet Ünal

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, ‘‘Vatandaşlarımızın şikayetiyle ilgili olarak, söz konusu caddede gereken incelemeyi yapacağız’’ diye konuştu.

Mezbelelik gibi

Antalya'nın turistik beldesi Konyaaltı'nda 400. Cadde'de yaklaşık 10 yıldır inşaatı tamamlanmayan bir site bulunuyor. En merkezi yerde bulunan Platin Sitesi beldemizi karartan bir mezbeleliğe dönüştü.

İnşaat halindeki site geceleri suç yuvasına dönüşüyor. Alkolik kişiler ve tinerciler, siteyi kendi evleri gibi kullanıyor. Belediyenin yarım inşaata müdahale ederek, kanun gereğini yerine getirmesini istiyoruz. Murat Türker

Yetkili diyor ki

Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri: ‘‘Yaklaşık 1,5 aydır, parklarda kalan evsiz kişilere yönelik olarak özel bir çalışma yütürüyoruz. Kimlik tespitiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yetkilerimiz doğrultusunda gerekeni yapıyoruz.’’

Üvey evlat mıyız?

YeŞİlbahçe Mahallesi 1456 Sokak geçtiğimiz yaz olduğu gibi bu yaz da bol bol toz üretti. Çünkü, asfaltlama yapılmıyor. Semtimizdeki diğer sokaklar, hatta işlek olmayan ara sokaklar bile asfaltlandı. Nedendir bilinmez, 1456 Sokak asfaltlanmıyor.

Belediyeye defalarca başvuruda bulunduk. Köstebek yuvasına dönen sokağımızda düzenleme yapılmasını istedik. Fakat, hiçbir yanıt alamadık. Bugün yarın derken aradan bir yıl geçti. Artık toz ve çamur çilesi çekmek istemiyoruz.

Ekrem Cengiz Bilgin

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ‘‘Asfaltlama çalışmalarında ana arter ve caddelere öncelik tanıyoruz. Daha sonra sokaklarda gereken asfaltlama yapılacak’’ dedi.

Sanki ralli pisti

KonyaaltI Gürsu Mahallesi 10. Cadde adeta trafik canavarlarının ralli pistine döndü. Bu caddeyi 150 kilometre hızla araç kullanmayı marifet sayan sürücüler istila etti. 50 kilometre hız sınırı olduğu halde, ne yazık ki buna aldıran yok. Uyarıcı levhamlar ise hak getire. Trafik denetimi ya da radar kontrolü de göremiyoruz. Üstelik yayalar için kaldırım da bulunmuyor. Binlerce araç Kemer'e doğru akıyor ve geride vahşetin izleri kalıyor. Trafik güçlerinden gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz.

Murat Türker-Mahalle sakinleri

Yetkili diyor ki

Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Kızık, ‘‘100. Yıl Bulvarı devamında trafik kontrolü yapıyoruz. Söz konusu cadde ile ilgili ekiplerimizi bilgilendireceğim. Gereken çalışma yapılacaktır’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!