Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

YAKIŞMIYOR

Yat Limanı

Uzun bayram tatili sırasında, Antalya'yı bol bol gezme fırsatı bulduk. Karşılaştığımız güzelliklerin yanı sıra, bazı olumsuzluklar bizi üzdü.

Antalya'nın incisi Yat Limanı'na gelen herkes, daha merdivenlerde çeşitli atıklarla karşılaştı. Poşetten, ambalaja; gazete kağıdından meşrubat kutusuna kadar değişik türdeki çöpler bir örtü gibiydi.

Deniz suyunun da ne kadar temiz olduğu da tartışılır. Dünya kenti, turizmin merkezi dediğimiz bir kentte, üstelik turistlerin mutlaka uğradığı Yat Limanı'na bu görüntüleri yakıştıramadık.

Gelin Parlak

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürü Mehmet Kımışır ‘‘Yat Limanı, Turizm Bakanlığı'na bağlı. Mıntıka olarak Muratpaşa Belediyesi sınırları dahilinde. Çöp taşıma işlemini, belediyemiz yapıyor. Temizliğine de elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Bayram süresince ekiplerimiz çalıştı. Söz konusu yerde gerekli incelemeyi yapacağız’’

Ralli pisti gibi

Eski Lara Caddesi

Eski Lara Caddesi'nin çift yön olarak kullanılan bölümü, ralli pistinden farksız.

Bu yol, özellikle akşamları ve gece yarısından sonra, otomobil ve motorsiklet yarışlarına sahne oluyor. Aracımızla evimizden yola çıkmaya korkuyoruz.

İlgililerden ricamız, çift yönlü yolun, daha belirgin olması için orta şerit çizgileri yapılması ve gerekli önlemlerin alınması.

Can ve mal güvenliğimiz açısından, ciddi tedbirlerin acilen uygulanmasını istiyoruz

Semt sakinleri

Yetkili diyor ki

Trafik Denetleme Şube Müdürü Veli Karahan

‘‘Söz konusu güzergahtan gerekli denetimleri yapıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda, çevreyi rahatsız eden beş motorsiklete el koyduk. Ekiplerimizi, daha hassas olmaları konusunda uyaracağım’’

Abonman ücreti nedir ?

Telefon aboneleri, her ay ‘‘abonman’’ ücreti adı altında bir ödeme yapmak zorunda. Çok cüzi bir miktar tutan telefon konuşması, abonman ücretiyle birleşince ortaya çıkan rakam bizi şaşırtıyor.

Bu ücreti neden aldıkları konusunda bilgimiz yok. Alınan bu para, ne için kullanılıyor? Abonman ücreti alınmazsa, telefon görüşmesi yapamaz mıyız?

Yetkililerden, vatandaşları aydınlatmalarını istiyoruz. ÊSelim Acar

Yetkili diyor ki

TELEKOM yetkilileri ‘‘Abonban ücreti uygulaması, genel müdürlüğümüzden gelen talimat doğrultusunda, yasa gereği talep ediliyor. Bu ücret, Türkiye genelindeki tüm telefon abonelerinden alınıyor. Abonman ücreti karşılığında, aboneye 100 kontör veriliyor’’

Kamyon terörü

Konyaaltı

Antalya'nın turizm beldesi Konyaaltı'nda, kamyon gürültüsü dinlemekten bıktık.

Dünya kenti, turizmin gözbebeği dediğimiz Antalya'da, üstelik Konyaaltı'nda yaşanan kamyon terörüne, son verilsin istiyoruz. En mantıklı olanı, kamyonların, Çakırlar üzerinden geçip gitmesi. Bunun yanı sıra, kamyonların ve diğer araçların sıkı takibi için, çok sayıda ikaz levhası, radar ve ciddi kontroller gerekli.

İlgili kişilerden, bu soruna kesin çözüm getirilmesini istiyoruz. Konyaaltı sakinleri

Yetkili diyor ki

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri ‘‘Konyaaltı'nda denetimlerimiz sürüyor. Radar kontrolü ile de, aşırı hız yapan araç sürücülerine gerekli cezai işlem uygulanıyor’’

Kum tepeleri

Gülveren Mahallesi

Hızla büyüyen yerleşim alanlarından biri olan Gülveren Mahallesi sakinleri, garip bir sorunla başbaşa. Gülveren İlköğretim Okulu'nun yanında bulunan boş arazi, kum tepeleriyle doldu. Daha önce, semtimize lise yapılacağı söyleniyordu. Kamyonlarla getirilen kumların, bu amaçla kullanılacağını düşünmüştük. Ancak, bu çalışmanın belediye tarafından yapıldığını öğrendik.

Belediye görevlileri, bir hafta içinde, bütün araziyi kum tepeleriyle doldurdu. Artık ne kapı ne pencere açabiliyoruz. Yoğun toz yağmuru altındayız. Bu çile ne zaman bitecek? Semt sakinleri

Yetkili diyor ki

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustan Gülfidan ‘‘Bu alanı geçici kum deposu olarak kullanıyoruz. Asfalt yapımı sırasında, buradan kum alacağız. Depo edilen kum zamanla eritilecek’’

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!