Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu molozu kaldırın

100. Yıl Bulvarı

GEÇTİĞİMİZ aylarda 100. Yıl Bulvarın'daki bir büfenin yasalara aykırı bölümleri yıkıldı. Muratpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri, genişleyen, masa-sandalye ile işgale başlayan büfenin demir çatısını söktü. Bunun yanı sıra büfenin çevresine yapılan demir çitler de kaldırıldı. Tüm bu artıklar büfenin arkasına yığıldı.

Ticaret Lisesi ve Meryem-Mustafa Ege İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bu yerde demir yığınları tehlike oluşturuyor. Özellikle çok sayıda minik öğrenci burada bulunuyor. Çocuklarımızın can güvenliği ve görüntü kirliliğinin engellenmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını istiyoruz.

Zeynep Karakaş

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Büfe sahibine ihbarname gönderilecek. Gerekli uyarılar yapılacak’’ dedi.

Çocuk parkı yapılacak mı

Paşakavaklar Caddesi

Paşakavaklar Caddesi 1465 Sokak'taki arazinin, çocuk parkı yapılması için belediyeye verildiğini biliyorduk. İmar planında da bu alan, çocuk parkı olarak görünüyor.

Daha sonra, bu araziye apartman yapılacağı söylentileri dolaşmaya başladı. Belediye, belli bir süre içinde gerekli çalışmayı yapmazsa, bu alana konut inşa edilmesinin yasal olduğunu söylediler. Bizler, arazinin çocuk parkı olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Belediyenin bu konuda herhangi bir çalışması var mı? Mehmet Naci İrşadi

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç:

‘‘Adı geçen araziye çocuk parkı yapılacak. İmar planında da böyle görünen bir yere başka yapı inşa edilemez.’’

Yaz gelmeden sivri çilesi başladı

Kızıltoprak Mahallesi

Kızıltoprak Mahallesi 1091 Sokak'ta oturan bizler, kış mevsiminde olmamıza rağmen, sivrisinek derdiyle boğuşuyoruz. Yaz ayları boyunca bu çilenin bitmesini bekledik. ‘Kış gelir bu dertten kurtuluruz' derken, durum hiç de beklediğimiz gibi olmadı. Çevre Sağlığı Müdürlüğü de sorunumuzla ilgilenmedi. Geçtiğimiz yıl, haşereyle mücadele oldukça geç başlatılmıştı. Bu nedenle faydalı olmadı. 2000 yılında, sivrisinek sorununa kesin çözüm getirilecek mi? Ahmet Hüsrev

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri: ‘‘Şu günlerde, larva mücadelesi başlıyor. İlaç alımları da yapılacak. Bu yıl, herhangi bir sorun yaşanmaması için, gerekli çalışma yapılacak.’’

Nihayet kapatıldı

100. Yıl Bulvarı

Köşemizde yayınlanan haber üzerine DSİ 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. 100. Yıl Bulvarı'nın devamında, Boğaçay üzerinde oluşturulan servis yolu araç trafiğine kapatıldı. Kamyonların yoğun şekilde kullandığı servis yolunun kapatılması semt sakinlerine rahat nefes aldırdı.

Vatandaşlar, turistik bir beldede gürültü kirliliğinin çok geç olmadan engellenmesine sevindiklerini belirterek, ‘‘Kamyonlar bu yolu aralıksız kullanıyordu. Gürültü nedeniyle kabus dolu günler yaşadık. Servis yolunun tekrar açılmasını istemiyoruz’’ diye konuştu.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!