Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kurtarma aracı işgali

Sanayi Mahallesi

SANAYİ Mahallesi 680 Sokak'ta yaya kaldırımı bir kurtarma aracı tarafından işgal ediliyor. Park edildiği yerde sabitlenen araç yüzünden yayalar rahat yürüyemiyor. Üstelik bu araç yüzünden sağa dönecek vasıtalar trafik lamabalarını görmekte zorlanıyor.

Bu kadar büyük bir aracın, dar bir yolda sürekli park halinde olması anlaşılmaz bir durum. Burada yürümek isteyen vatandaşlar da aracıyla bu yola giren sürücü de bin pişman oluyor. Yetkililerden gerekli çalışmanın yapılmasını istiyoruz.

Nimet Sürme

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Vatandaşlarımızın şikayetçi oluduğu konu hakkında gerekli araştırmayı yapacağız. Sorun giderilecek’’ dedi.

Caddeye benzemiyor

Sanayi Mahallesi

Sanayi Mahallesi Aydın Caddesi'nde trafik yoğunluğu gün geçtikçe artıyor. Ancak, adına cadde denilen bu yere cadde demek zor. Çünkü, doğru dürüst ne asfalt ne refüj var. Yol kenarında biriken mıcır, ne zaman bir araba geçse füze gibi çevreye fırlıyor. Asfalt sağlıklı değil. Ayrıca, caddenin ortasına kadar yapılan; fakat, her nedense, yol ortasında bırakılan bakımsız bir refüj var. Yayaların yürüyeceği kaldırımdan ise eser yok. Caddeyi ikiye ayıran refüj aylardır tamamlanmıyor. Yetkililerden gereken çalışmanın yapılmasını istiyoruz. Musa Kıvırcık

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Sanayi Mahallesi'nde altyapı çalışmaları yapılacak. Bu nedenle, semt sakinlerinin kaldırım ve asfalt yönündeki taleplerini yerine getiremiyoruz. Kanalizasyon çalışmalarının ardından gereken çalışma yapılacak’’ dedi.

Hava kirliliği olmasın

Hasan Subaşı Kültür Parkı

Sabah yürüyüşü için sık sık Hasan Subaşı Kültür Parkı'na gidiyoruz. Geçtiğimiz günlerde parkı saran yoğun duman bizi şaşırttı. Buradaki görevlilere yoğun dumanın nedenini sorduk. Dumanın Kültür Merkezi'nin kaloriferinden kaynaklandığını söylediler. Antalya gibi bir kentte en son yaşanması gereken, yakıttan kaynaklanan hava kirliliği olmalı Hale Ak

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hatice Levent, ‘‘AKME'de teknik bir arıza olduğu saptandı. Sorun giderildi’’ dedi.

Moloz yığınları

Sanayi Mahallesi

Turizm cenneti diye övündüğümüz Antalya'da, kent merkezindeki semtlerde çirkin manzaralar, belediyenin utancı. Oturduğumuz Sanayi Mahallesi'nde, Orman Bölge Müdürlüğü bahçesini çevreleyen duvarların hemen arkasında da böyle görüntüler var.

Burada zaten yayaların yürüyebileceği birkaç metre uzunluğunda kaldırım bulunuyor. Kaldırımın bir tarafında da moloz ve çöp yığınları hiç eksik olmuyor. Ne yazık ki, çevre sakinleri de bu kirliliğe katkıda bulunuyor.

Hiç temizlenmediği gibi gün geçtikçe tepe halini alan bu atıklar, görüntü kirliliği oluşturuyor. Muratpaşa Belediyesi, bu çirkinliğe ne zaman son verecek? Hakime Yılmaz

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Söz konusu yerde gerekli temizlik en kısa sürede yapılacak. Ayrıca, vatandaşlarımızdan çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!