Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Seyahat özgürlüğü

Manavgat

Geçtiğimiz günlerde, Manavgat'tan Antalya'ya gelmek üzere, daha güvenli olduğunu düşündüğüm, şehirlerarası yolculuk yapan bir otobüse bindim. Henüz Antalya'ya varmadan, bazı kişiler tarafından otobüs durduruldu ve hangi yolcuların Antalya'ya gitmek istediği soruldu. Ardından, bu yolcuların Manavgat Seyahat otobüsüne binmeleri gerektiğini söylendi.

Olup bitene hiç bir anlam veremedim. Antalya veya Manavgat'a gidecek yolcular, Manavgat Seyahat otobüslerine binmek zorundaymış. Bu kişilerin neye dayanarak böyle bir talepde bulunduğu da belli değildi. Acaba yetkililer, bu uygulamadan haberdar mı? Ali İhsan Öztürk

Yetkili diyor ki

Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz ‘‘Geçtiğimiz yıllarda, konuyla ilgili olarak, adli soruşturma yapılmıştı. Ancak, son günlerde, tarafıma böyle bir şikayet ulaşmadı. İlgili birimleri konu hakkında uyaracağım. Gereken önlemler alınacak’’

Bataklık gibi oldu

Turgutreis Caddesi

Antalya'nın göbeğinde karşılaştığımız manzaralar, doğrusu bizleri hayrete düşürüyor. Moloz yığınları, biriken çöpler ve bozuk yollar derken, şimdi de bataklıklar bu listeye eklendi. Şehrin en işlek caddelerinden biri olan Turgutreis Caddesi'ndeki bir inşaat çukuru, buna en iyi örnek. Yıllar önce, bina yapmak için buradaki arazi kazıldı. Aradan geçen bunca zaman inşaat çalışması göremedik.

Ne yazık ki, inşaat çukuru da kapatılmadı. İçinde yağmur suyu ve çöp biriken bu çukur bataklığa döndü, sivrisinek yuvası haline geldi.

Buradan çıkan iğrenç koku ise, evlerimizin içine kadar işliyor. Semt sakinleri

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç

‘‘İnşaat için gerekli olan ruhsat alınmış. İnşaat sahibini vatandaşların şikayetçi olduğu çukuru temizlemesi için uyardık’’

Nihayet temizlendi

Muratpaşa

Köşemizde yayınlanan haber üzerine, Mehmet Kesikçi İlköğretim Okulu'nun yanındaki arazi temizlendi. Muratpaşa Belediyesi temizlik görevlileri, burada bulunan çöpleri topladı ve kamışların bir kısmını budadı. Vatandaşlar, temizlik çalışmasına sevindiklerini belirterek, ‘‘Belediyenin, vakit geçirmeden gerekli çalışmayı yapması, hepimizi mutlu etti. Vatandaşların da çevre temizliği konusunda belediye kadar duyarlı olması gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Ne işe yarıyor ?

Çallı

Çallı'da, üstgeçitin bulunduğu refüjdeki elektrik direği, ne işe yarıyor merak ediyoruz. Bu direğin yanı sıra, kaldırımda da iki adet beton direk bulunuyor.

Üzerinde tek bir tel parçası bulunmayan, bir yerden diğerine enerji taşıma görevi üstlenmeyen bu beton yığınları, neden kaldırılmıyor? Antalya turizm şehridir diyoruz, ancak, görüntü kirliliği oluşturan etmenleri ortadan kaldırmıyoruz.

Yetkililer, konuyla ilgili bir çalışma yapacak mı? Ümit Fidan

Yetkili diyor ki

TEDAŞ yetkilileri

‘‘Önümüzdeki günlerde, gerekli çalışma yapılacak. Boş direkler sökülecek’’

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!