Depremzedeye ABD ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Depremzedeye ABD ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Deprem bölgesi Yalova ve Kocaeli'de önceki gün incelemelerde bulunduktan sonra dün de Adapazarı'na gelen ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Robert Pearson, ülkesinin Türkiye'yi Avrupa Birliği üyeliği konusunda güçlü bir şekilde desteklediğini belirterek, ‘‘Türkiye tam üyeliği hakediyor. Bunu gerçekleştirebilecek kabiliyeti de var’’ dedi.

Sakarya'ya gelmeden önce İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'e nezaket ziyaretinde bulunan Pearson, saat 12.00'de Adapazarı'na geldi. Vali M. Cahit Kıraç'ı ziyaret ederek bir süre görüşen Pearson daha sonra yaptığı açıklamada, yüzyılın en büyük felaketi olan Marmara Depremi'nin ardından bölgede yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını söyledi. Pearson, 1994'de kendi ülkelerinde meydana gelen depremde de çok sıkıntılar yaşandığını belirtirken, ‘‘Deprem sonrası buradaki çalışmalar takdire şayan. Çok önemli gelişmeler kaydedilmiş’’ diye konuştu.

ABD ile Türkiye arasında işbirliği programları bulunduğunu hatırlatan Pearson, ‘‘ABD Federal Karayolları yönetimi, Türkiye Bayındırlık Bakanlığı ile yol ve köprülerin yeniden yapılması için işbirliği içinde. Ayrıca bizim bilimadamlarımız, Kandilli rasathanenizdeki bilimadamlarıyla depremin önceden belirlenebilmesi için birtakım ortak çalışmalar yapıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!