Depremzede konutlarında bürokratlar oturuyor

Güncelleme Tarihi:

Depremzede konutlarında bürokratlar oturuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2009 00:00

17 Ağustos depreminin ardından dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin tarafından depremzedeler için yaptırılan 230 konutun 80’inde bugün bürokratlar oturuyor.

MARMARA’yı sarsan 17 Ağustos 1999 depreminden sonra, dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in talimatıyla, Irak Kızılayı’nın 10 milyon dolarlık bağış petrol yardımı ile yaptırılan İzmit’teki konutlardan depremzedeler çıkarılıyor, yerlerine bürokratlar yerleştiriliyor. Ailelerinden birkaç kişiyi birden kaybedenlerin yerleştirildiği konutlarda çoğu işsiz olan dul ve yetimler kalıyordu. Depremzedeler konuyu avukatları aracılığıyla 16 Ocak 2009’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürdü.

Depremzedelerden Gülizar Yamak, "17 Ağustos depreminde bir kızımı ve üç torunumu kaybettim. Evlerimiz yıkıldı. Hiçbir gelirim yok. Şimdi bana ’15 gün içerisinde evden çık’ diyorlar. Nereye gideyim?" diyor. Konutlarda oturan Recep Uğur da yapılan anlaşmaya göre bu konutlarda depremzedelerin oturması şartı olmasına rağmen, depremzedelerin kapı dışarı edildiğini ileri sürdü. Kocaeli Valiliği ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. Özel İdare Müdürlüğü de, depremzedelerin buraya şartlı yerleştirildiğini belirtti.

Depremzedeler için yaptırılan 230 konuttan 80’ine, depremzedelerin yerine vali yardımcıları ile daire müdürlerinin yerleştirildiği ortaya çıktı.

Depremzede konutlarında bürokratlar oturuyor
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!