Depremzede 50 Vanlı genç Bodrum'da

Güncelleme Tarihi:

Depremzede 50 Vanlı genç Bodrumda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 20:13

VAN’daki depremin ardından turizm sektöründe istihdam edilmek üzere eğitim verilecek olan 80 depremzede gencin 50’si Bodrum’a geldi. Yaklaşık 5 ay boyunca eğitim alacak olan gençlerin, turizm sezonunda otellerde istihdam edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD), Türkiye İş Kurumu ve Bodrum Meslek Eğitim Kurumu (BOMEK) işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında Van ve ilçelerinden eğitim almak üzere 16-25 yaş arası 80 depremzede gençten 50’si otobüslerle Bodrum’a geldi. Depremzedeleri Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ve BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu karşıladı. Vanlı gençler, Gümbet’teki bir otelde kalacak ve tüm masrafları BOYD tarafından karşılanacak. Yaklaşık 5 ay boyunca, depremzede gençlere İsviçre turizm modeline yönelik eğitim verileceği belirtildi. Van’dan gelen 50 gence aşçılık ve pastacılık eğitiminin yanı sıra, mesleki yabancı dil, diksiyon, servis eğitimi, ön büro ve kat hizmetleri, davranış, spor ile animasyon eğitimleri de verilecek.

Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, "Van’dan gelen depremzedeler otele yerleşti. 2 gün dinlenme ve ilçeyi tanıma imkanı verilecek. Pazartesi gününden itibaren de eğitimleri başlayacak. Eğitim sonunda sertifika verilecek. Turizm sezonunda da kısa sürede otellere istihdamı sağlanacak" dedi.

BOYD Başkanı Karcılıoğlu, "Van’da yaşayanların birçoğu depremden sonra zor durumda kaldı. Depremde binalar yıkıldı, ama yıllardan beri orada yaşanan bir hayat depremi var. Binlerce genç işsizlikle mücadele ediyor. Van’daki depremzedeler için kalıcı bir çözüm bulmak istedik. Bu eğitimle onların meslek sahibi olmalarını sağlayarak, hayata tutunmalarına destek olacağız. Bu eğitimi ücretsiz alacaklar ve İş-Kur tarafından da 15 TL cep harçlığı verilecek" diye konuştu.

Depremzede Mesut Güler (24), "Meslek sahibi değildim. Van’da annemle birlikte yaşıyordum. Onu Van’da bırakıp geldim. Bu eğitim sonunda bir meslek sahibi olacağım için mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diyerek duygularını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!