Depremin vurduğu Erciş'in yerel radyosu yeniden yayında

Güncelleme Tarihi:

Depremin vurduğu Ercişin yerel radyosu yeniden yayında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 13:24

VAN’ın Erciş İlçesi’nde 23 Ekim’de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde tüm cihazları enkaz altında kalan ’Erciş Star FM’, yeniden yayın hayatını başladı. Enkaz altından 5 saat sonra kurtarılan radyonun sahibi İzzet Batmaz, "Yeni doğmuş bir bebek gibi herşeye sıfırdan başlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Erciş’te uzun yıllardır yerel yayın yapan Erciş Star FM’in Emniyet Caddesi Bahçe İş Apartmanı’nın üçüncü katındaki ofisi, 7.2 büyüklüğündeki depremde yerle bir oldu. Tüm cihazları enkazda kalan ve kullanılmaz hale gelen radyonun Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Batmaz da enkaz altından 5 saat sonra kurtarılmıştı.

İzzet Batmaz, ’İnadına yaşam, yeniden hayat’ sloganıyla radyonun yeniden yayın hayatına geçmesini sağladı. Erciş Star FM, ilçe merkezinde 20 metrekarelik bir büroda, yayın hayatına tekrar başladı.

AİLEMDE 21 KİŞİ KAYBETTİM ENKAZDAN 5 SAAT SONRA ÇIKARILDIM

Erciş Star FM’nin Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Batmaz, "23 Ekim depreminde ailemde 21 kişi hayatını kaybetti. Ben de 5 saat sonra vatandaşlar tarafından enkaz altından çıkartıldım. Radyomuzun tüm cihazları da enkazda kaldı. Ancak ’İnadına yaşam, yeniden hayat’ sloganıyla yeniden yayın hayatımıza başladık. Hayat devam ediyor, hayata küsüp köşemize çekileceğimize herkes elinde geleni yaparak yaşamın normale dönmesine katkı sağlamalı. Ben de bu katkıyı sunmak için radyoyu yeniden yayın hayatına soktum. Yeni doğan bebekler gibi hayata sıfırdan başlıyoruz" dedi.

Erciş Star FM, yaklaşık 2.5 ay sonra, ozan Lütfü Yıldırım’ın bağlamasıyla çaldığı ezgiler ve Erciş depremi için yazdığı şiiri okumasıyla tekrar yayın hayatına ’Merhaba’ dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!