Denizli'deki maden kazasından acı haber

Güncelleme Tarihi:

Denizlideki maden kazasından acı haber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2023 01:03

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde faaliyet gösteren krom madeninde meydana gelen bir mühendis ile bir işçi hayatını kaybettiği maden kazasında, göçük altında kalan işçi yaklaşık 4 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren krom madeninde 23.00 sıralarında göçük meydana geldi. Maden sahasında çalışan biri mühendis, 2’si işçi olmak üzere 3 kişi göçük altında kaldığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri göçük altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına başladı.  Göçük altında kalan Maden Mühendisi Kadir Özer ve işçi Rıfat Salman’ın cenazelerine ulaşıldığı öğrenildi. İşçi Mustafa Karahan ise 4 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Öte yandan, aynı maden sahasında geçen yıl bir göçük daha yaşanmıştı. Göçük altında kalan 16 işçi kurtarılırken, 40 yaşındaki Ali Rıza Kut yaşamını yitirmişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Denizli’nin Acıpayam ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki göçükle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç paylaşımında “Denizli Acıpayam ilçemizde meydana gelen maden ocağındaki göçükle ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Denizlideki maden kazasından acı haber

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!