Denizli'de öğretmen-öğrenci ilişkisi iddiası

Güncelleme Tarihi:

Denizlide öğretmen-öğrenci ilişkisi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2006 17:20

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde 17 yaşındaki lise öğrencisi S.K. ile dört yıldır aşk yaşadığı iddia edilen öğretmen A.A.(39) açığa alındı. İkili arasındaki ilişkiyi gizledikleri öne sürülen öğretmen A.A.'nın yine öğretmen olan öğretmen eşi ile aynı okulun müdür yardımcısı da görevden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Skandal, Acıpayam'da lise son sınıf öğrencisi S.K.'nın bir ay önce aşk yaşadığı öğretmenden çocuk aldırdığını,  arkadaşlarına söylemesi üzerine patladı. İddiaya göre, S.K. 4 yıl önce ilköğretim okulu son sınıftayken, sınıf öğretmeni A.A. ile aşk yaşamaya başladı. Öğretmen A.A., derslerinde başarılı olamayan öğrencisi S.K.'yı sık sık özel ders vereceğini söyleyerek evinden alıp götürdü. Öğrenci S.K., ilköğretimden mezun olunca Acıpayam Kız Meslek Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Bu arada, öğretmen A.A. da Dedebağ İlköğretim Okulu'na atandı, ancak ilişkileri devam etti.

ÖĞRENCİ DE AİLESİ DE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Liseli S.K., bir süre önce hamile kaldı. Öğretmen A.A., kız meslek lisesindeki öğretmen eşi N.A. ile lise müdür yardımcısı, kız öğrenci S.K.'yı geçen ay kürtaj için İzmir'deki özel bir muayenehanaye götürüp bebeği aldırdı.
Olayın duyulması üzerine harekete geçen Acıpayam Kaymakamlığı, idari soruşturma açarak, olayı yargıya taşıdı. Soruşturma açan Savcılık, öğretmen A.A., eşi N.A. ve Müdür Yardımcısı A.A.'nın ifadelerini aldı. Edinilen bilgiye göre, lise öğrencisi S.K. öğretmeni ile isteyerek birlikte olduğunu, kendisinden şikayetçi olmadığını söyledi. Genç kızın ailesi de öğretmenden şikayetçi olmadı. Zanlıların tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Haberin Devamı

HEPSİ AÇIĞA ALINDI

Okuldaki aşk skandalıyla ilgili olarak adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma da başlatıldı. Kaymakamlık Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  müfettiş istedi. Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Öğretmeni ile aşk yaşadığı iddia edilen öğrencinin 4.5 aylık çocuğu aldırdığının belirlendiğini belirterek, "Öğretmen A.A.açığa alındı. Eşi N.A. ile müdür yardımcısı A.A.'yı da skandalı gizledikleri için soruşturmanın selameti açısından açığa aldım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!