Denizli Belediyesi kurayla işçi aldı

Güncelleme Tarihi:

Denizli Belediyesi kurayla işçi aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 16:07

DENİZLİ Belediyesi, Türkiye İş Kurumu'yla başlattığı Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi kapsamında çeşitli birimlerde 4 aylığına çalıştırmak üzere alacağı 178 kişiyi kurayla belirledi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapılan kuraya girebilmek için, aralarında iş bulamayan üniversite mezunlarının da bulunduğu 250 kişi başvurdu. Yapılan değerlendirmede 50 adayın koşullara uygun olmadığı belirlendi. Daha sonra 4 ay süreyle belediyenin çeşitli birimlerine çalışacak 178 aday belirlendi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü mezunu olan 22 yaşındaki Gamze Burçin Tutgun da çekilişe katılarak Laodikya antik kentinde çalışacak 2 arkeologtan biri oldu. Tutgun, üniversiteden bu yıl mezun olduğunu ve işsiz kalmak istemediğini anlatırken, “Benim için deneyim olacak. Boşta kalmaktansa 4 aylığına dahi çalışmak iyi” dedi.

Bu arada, Denizli Belediyesi'nin itfaiye eri alımı için yaptığı duyuru üzerine 485 aday başvurdu. Şartlara uygun olan 160 kişi bugün mülakata çağrıldı. Denizli Belediyesi Meclis Salonu'ndaki mülakatta, mahalli idareler mevzuatı, anayasa, Atatürk ilkeleri ve genel kültür soruları soruldu. Adayların daha sonra dayanıklılık testinden geçirileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!