Denizli- Ankara uçuşları süresiz iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Denizli- Ankara uçuşları süresiz iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 18:35

TÜRK Hava Yolları'nın alt markası Anadolu Jet'in 26 Ekim'de Denizli- Ankara uçuşlarını yeniden başlatacağı beklenirken, seferlerin süresiz iptal edildiği haberi Denizli'de şok etkisi yarattı.

1 Temmuz'da görkemli bir törenle hizmete başlatılan ancak yolcu doluluk oranının yetersiz olması nedeniyle 3 Eylül'de durdurulan seferlerin yeniden başlaması için tüm Denizli seferber olmuştu. 13 Ekim'de İstanbul'da THY yetkilileriyle bir araya gelen Vali Yavuz Erkmen, AKP Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici ile Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, bu görüşmeden olumlu sonuç alarak, uçuşların yeniden başlayacağı müjdesiyle Denizli'ye dönmüştü. Vali Yavuz Erkmen uçuşların tekrar başlayacağı konusunda açıklama
ANADOLU JET’İN DENİZLİ MACERASI

- 01 Temmuz 2008: Anadolu Jet görkemli bir törenle Denizli-Ankara seferlerine başladı
- 02 Eylül 2008 : Anadolu Jet, Ramazan ayında doluluk oranının az olacağı nedeniyle 03-25 Eylül tarihleri arasında uçuşları geçici olarak durdurduğunu açıkladı.
- 26 Eylül 2008 : Geçici olarak durdurulan ve 26 Eylül'de başlayacağı bildirilen Ankara seferleri başlamadı.
- 13 Ekim 2008 : Denizli heyeti THY yetkilileriyle seferlerin yeniden başlaması için görüşmelerde bulundu.
- 14 Ekim 2008 : Vali Yavuz Erkmen, düzenlediği basın toplantısında yapılan görüşmeler sonucu Denizli-Ankara uçuşlarının yeniden başlayacağı müjdesini verdi.
- 18 Ekim 2008 : Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, durdurulan Denizli-Ankara uçuşlarının 26 Ekim'de yeniden başlayacağı duyurusunu yaptı.
- 21 Ekim 2008 : Denizli Belediyesi vatandaşlara kolaylık sağlamak için Çardak Havaalanı'na ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceğini duyurdu.
- 22 Ekim 2008 : THY Yönetim Kurulu, saat:15.00'da Anadolu Jet'in Denizli-Ankara seferlerini durdurduğunu Çardak Havaalanı'na bildirdi.
yapmış, Denizli Belediyesi de yolcu doluluk oranının artması için Çardak Havaalanı'na ücretsiz otobüs seferleri başlatacağını duyurmuştu.
Ancak 26 Ekim'de başlayacağı duyurulan seferler için bugün Çardak Havaalanı'na THY Yönetim Kurulu'ndan gelen talimat, kentte hevesleri kursakta bıraktı. Denizli'deki THY görevlilerinin resmi ve özel kurumlara, sivil toplum örgütlerine 26 Ekim'de Ankara seferlerinin yeniden başlayacağı yönünde reklam verip ve tanıtım yaptıkları sırada gelen “Denizli-Ankara uçuşları iptal” talimatı şok etkisi yarattı. Böylece 1 Temmuz'da başladıktan sonra 3- 25 Eylül tarihleri arasında geçici iptal edildiği duyurulan ancak 26 Eylül'de başlatılmayan seferlerden artık ümit kesildi. Yapılan görüşmeler üzerine 26 Ekim'de tekrar başlayacağı belirtilmesine rağmen yılan hikayesine dönen Denizli- Ankara seferlerinin başlamadan bitmiş olması tepkilere de neden oldu.

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, THY ile yaptıkları görüşmelerde her şeyin belirlendiğini, karşılıklı taahhütlerde bulunulduğu anlatarak, “Herhalde devletin valisi, belediye başkanı, milletvekilleri ve sivil toplum örgüt başkanları bir resmi heyettir. Resmi heyetle yapılan bir toplantıdan sonra uçuşların tekrar başlayacağını kabul edip daha sonra olmuyor demek, bilmiyorum artık neyle bağdaşır. Gerekçe yok. Açıklama yapılmıyor. Bizi zaten üzen şey bu” dedi. THY yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Yüksel, “Olumsuz cevap gelirse o zaman bizim de söyleyeceklerimiz var. THY, sıradan bir işletme değildir. Acaba Anadolu Jet'le ilgili tekrar değerlendirme yapacakları için mi Denizli uçuşlarını iptal ettiler diye düşündüm ama diğer uçuşlarda böyle bir değişme yok. Madem uçuşları iptal edeceklerdi bizimle neden masaya oturdular. Verdikleri sözü tutmak zorundalar. Gerekçesini açıklamak zorundalar” diye konuştu.
THY böyle bir ciddiyetsizliğin yakışmayacağını işaret eden Yüksel, “Denizli'nin yöneticileriyle birlikte masaya oturduk. Bundan daha ciddi bir heyet olabilir mi? Biz kahvede oturup sohbet etmedik. Önce söz verdikten sonra yok ben oynamıyorum demek olmaz. Bu basit bir şey değil. THY böyle yönetiliyorsa o zaman kar etmesi söz konusu olamaz. Hiçbir işletme ilk günden kar ederek çalışmaya başlamaz. Bugüne kadar aldığımız mesafe ve kazanımlarımızı bir anda yok ettiler” dedi.

Belediye Başkanı AKP'li Zeybekci de iptal haberini yeni öğrendiğini ve olaya müdahale ettiklerini söyledi, THY İcra Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını beklediğini belirtti.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise “Bizi Ankara'ya uçuracaklar mı, uçurmayacaklar mı? Önce buna karar versinler. Biz de ona göre hareket edelim. Söyleyecek laf bulamıyorum. Seferlerin bir konmasını, bir kaldırılmasını bildirmekten ve bu konuda bilgi vermekten dolayı artık bir yerde biz de sözüne güvenilmeyen kişiler durumuna geldik. Bu durumdan bizde bıktık. THY'nin son kararı vermesini bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!