Denizkondu'nun denize açılması yasak

Güncelleme Tarihi:

Denizkondunun denize açılması yasak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 15:37

Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun 800 metrekarelik My Fantasy adlı yatı, Marmaris'in Kumlubük Koyu'na demirledi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Göcek Liman Başkanlığı yetkililerince Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'ne götürüldüğü açıklanan yatın ilçenin Kumlubük Koyu'na demirlediği ortaya çıktı. Yatta 4 personel bulunduğu görüldü. Yat personeli, yatı görüntülemeye çalışan gazetecileri dürbünle izledi.

DENİZE AÇILMASI YASAK

Aksaz Deniz Üssü'nde en fazla 3 gün kalmasına izin verilen ve liman başkanlığı ekiplerinin yaptığı incelemede “denize elverişlilik belgesi” almasını engelleyen 5 eksiği bulunduğu belirlenen 800 metrekarelik My Fantasy adlı yatın, denize açılması yasak olmasına rağmen denize açıldığı anlaşıldı.

Bu gelişme üzerine, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak'ın olayı araştırmak üzere Marmaris Kaymakamı ve liman başkanlığı yetkililerine talimat verdiği bildirildi.

KUMLUBÜK KOYU

Marmaris'in Kumlubük Koyu, doğal güzellikleri ve turkuvaz rengi deniziyle biliniyor. Yatın demirlediği noktaya tur tekneleri her gün yüzlerce turist getiriyor. Koyda daha önce çok sayıda devlet adamı ve ünlü sanatçı tatil yapmıştı. Muğla Valisi Altıparmak, adı geçen yatın Muğla koylarında demirlemesine kesinlikle izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!