Denize balıklama atlayan genç başını çarpıp öldü

Güncelleme Tarihi:

Denize balıklama atlayan genç başını çarpıp öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 15:34

ANTALYA’da denize balıklama atlayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Ozan Boztepe, başını suyun altındaki kayaya çarparak öldü.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 06.30 sıralarında Lara’da bulunan Atanpark Otel önündeki falezlerde meydana geldi. Ailesiyle Antalya’da yaşayan ODTÜ Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Ozan Boztepe, sabah erken saatlerde arkadaşlarıyla birlikte denize girdi. Ozan Boztepe, denize balıklama atladığı sırada başını suyun altındaki kayaya çarptı. Suyun üzeri bir anda kanla kaplanırken, arkadaşları Boztepe’yi yüzeye çıkardı. Ancak, Ozan Boztepe olay yerinde yaşamını yitirdi.

Ozan Boztepe’nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

SIĞ SUYA BALIKLAMA ATLAMAYIN KAMPANYASI

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve ROMATEM, Samsun sahilinde başlattığı kampanya ile derinliği iki metrenin altında olan sığ su kenarlarına uyarı levhaları ile yaşanan kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Omurilik Felcinin henüz tedavisi bulunmamakla birlikte omurilik felçlilerinin hayatı boyunca tekerlekli sandalye kullanmaya mecbur olduğunu dile getiren TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, “Ayrıca yapılan araştırmalar bir omurilik felçlisinin topluma ekonomik maliyetinin 4 Milyon dolar olduğunu göstermektedir. Bu verilerden yola çıkarak Sığ Su kampanyamızı hızla tüm Türkiye’ye yaymayı amaçlıyoruz” dedi.

Her yıl 16 – 15 yaş arası 500 gencin sığ suya balıklama atlama sonucu omurga kırığı yaşadığını hatırlatan Ramazan Baş, “Yaz ayları geldi. Tatil sezonu açıldı. Sesimizi duyurabildiğimiz herkes dikkate alsın. Derinliğini bilmediğiniz ve ya 2 metrenin altındaki sulara lütfen balıklama atlamayın, hayatınız kararmasın” dedi.

Baş, “ABD ve Avustralya’da sığ su kenarlarına koyulan levhalar ile omurilik felci olma oranı yüzde 70 azalmış. Bu çok ucuz yöntem ile kararan binlerce hayatı durdurabiliriz” dedi.

ROMATEM Hastaneleri Medikal Koordinatörü Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon ise TOFD ile yürüttükleri iş birliği sayesinde ilk etapta Samsun olmak üzere tüm kıyı şeridinde bu uyarı levhalarını koymayı amaçladıklarını belirtti. Alp Kalyon, “Omurilik felci günümüzde tedavisi olmayan ender hastalıklardan. Bu yüzden herkes yaz aylarında dikkatli olmalı” dedi.

Haberin Devamı

FİLME KONU OLMUŞTU

Denize balıklama atlayarak felç olan bir gencin hayatı “İçimdeki Deniz” filmine de konu olmuştu. Özgürlüğüne düşkün genç biriyken denize balıklama atlayıp kafasını çarparak felç kalan ve otuz yılını yatağa bağlı geçirmek zorunda kalan kişi rolünü ünlü İspanyol oyuncu Javier Bardem oynamıştı. Bardem filmde gösterdiği performansla çok sayıda ödül kazanmıştı.

 

FİLM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!