Denizde çifte veto

Güncelleme Tarihi:

Denizde çifte veto
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 02:14

Balyoz ve Askeri Casusluk davalarına tepki için TSK’dan istifa eden eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner ile eski Deniz Harp Okulu Komutanı emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Deniz Harp Okulu’nda bugün yapılacak mezuniyet törenine davet edilmedi.

Haberin Devamı

Balyoz ve benzeri davalarda tutuklanan emekli amirallerin dahi davet edildiği törene çağrılmayan Nusret Güner, “Böyle keyfi bir uygulama kabul edilemez. Bunu kim yapıyorsa tarih önünde hesap verecektir” dedi. Nusret Güner ve Türker Ertürk’ün daha önce de Orduevlerine girişi yasaklanmış, Güner’in ayrıca koruma statüsü alt seviyeye düşürülmüştü.

BALYOZ HÜKÜMLÜSÜ DAVETLİ

Deniz Harp Okulu mezuniyet törenlerine geleneksel olarak tüm emekli amiraller davet ediliyor. Nusret Güner, mezuniyet törenlerine davetli olmadığını Büyükçekmece’de aynı sitede oturduğu Balyoz davası hükümlüsü emekli Koramiral Kadir Sağdıç’a gelen davetiye sonrası haberdar oldu. Kamuoyunda ‘Sakıncalı Amiral’ olarak da tanınan Nusret Güner, Hürriyet’e şunları söyledi: “Bu durum olsa olsa, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in ve de maalesef bu konuda Necdet Özel’den bir emir aldıysa, bu yasal olmayan emri uygulayan Türk Deniz Kuvvetleri’nde vefasızlığın utancını taşıyan Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu’nun keyfi uygulamasıdır. Beni davet etmeyen zihniyet, benim rütbelerimi de mi aldığını zannediyor. Madem bu kadar cesurlar ‘Nusret Güner’in rütbelerini de geri aldık’ desinler”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!