Denizcilikte E-Tahsilat dönemi

Güncelleme Tarihi:

Denizcilikte E-Tahsilat dönemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2009 09:58

Denizcilik Müsteşarlığı, Türk Uluslararası Gemi Sicil Kayıt Harcı, Yıllık Tonaj Harcı ile Gemi ve Liman Harçları'nın, internet bankacılığı aracılığıyla tahsil edilebilmesi için “e-tahsilat Projesi”ni başlattı.

Denizcilik Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, daha önce Türk Uluslararası Gemi Sicil Kayıt Harcı, Yıllık Tonaj Harcı ile Gemi ve Liman Harçları'nın 7 bölge müdürlüğü ve 70 liman başkanlığında tahsil edilerek Maliye Bakanlığına aktarıldığı hatırlatıldı.

Liman başkanlıklarında meydana gelen sıkışıklığın giderilmesi, iş veriminin artırılması, vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet verilebilmesi için Maliye harçlarının internet bankacılığı aracılığı ile tahsil edilmesine imkan tanıyan “e-tahsilat Projesi”nin 1 Şubatta uygulanmaya başlandığı ifade edildi.

e-tahsilat sisteminin gemiadamları, balıkçılar, yat sahipleri, armatörler, acenteler ve liman başkanlıkları tarafından kullanılacağı ve sistemden harçların ödenmesinin ardından “elektronik yola elverişlilik programı” ile “Gemi ve Liman Çıkış Belgeleri”nin temin edilebileceği vurgulandı. İşlemlerin telefon bankacılığı, ATM ve banka şubeleri kullanılarak da yapılabileceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“e-tahsilat projesi, e-Devlet Kapısı Projesi'nde tahsilat kapsamında pilot proje olup, devlet kurumları arasında e-tahsilata geçen ilk kurum Müsteşarlığımızdır. Geçmişte, basit bir işlem için saatlerini, günlerini harcamak zorunda olan hatta şehirlerarası yolculuk yapmak durumunda kalan sektör temsilcilerimiz, bugün bulundukları yerlerden, evlerinden, ofislerinden pek çok hizmetlerimize ulaşabilir hale gelmişlerdir”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!