Denizci Koçman havada öldü

Güncelleme Tarihi:

Denizci Koçman havada öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Koçtuğ Denizcilik A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı armatör Ali Koçman vefat etti. Koçman, tedavi olmak için ambulans uçakla Amerika'ya götürülürken havada kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

1980-84 yılları arasında Türk İşadamları Derneği Başkanı olan Koçman, bayramın birinci günü, İzlanda üzerinden Amerika'ya gitmek üzere sabah saat 09.10'da, Atatürk Havalimanı'ndan ambulans uçakla hareket etti. İsviçre bayraklı SAZ 461 kuyruk numaralı, CL 601 tipi ambulans uçak İzlanda Havalimanı'na inmeden önce Koçman ağırlaştı. Uçakta bulunan sağlık ekibinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Ali Koçman hayatını kaybetti.

Bunun üzerine ambulans uçak geri dönerek saat 12.50'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Kalbinden rahatsız olduğu belirtilen Koçman'ın cenazesi Amerikan Hastanesi morguna kondu. Ali Koçman'ın cuma günü Teşvikiye Camii'nde öğlen kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği belirtildi.

DENİZE GİRMEYEN ARMATÖR

1990 yılından itibaren sadece şirket işleriyle uğraşan Koçman, iş dünyasının da renkli simalarından biriydi. Koçman, Türkiye'nin en büyük denizcilik şirketinin başkanı olmasına rağmen denizi sevmeyen ve şileplerinin dışında bir sandalı bile olmayan bir kişiydi. Koçman, 12 Şubat 1984 tarihli Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir röportajında, denizden ne denli nefret ettiğini şöyle ifade etmişti:

‘‘Çocukluk ve gençlik yıllarım hep denizde geçti. Yeniköy'de bir yalımız vardı. Yazları ailece Yeniköy'e giderdik. Babamın gemileriyle ilgili olarak yanında dolaşırken hayli bilgi sahibi oldum. O kadar ki evde her sohbet denizle başlar denizle biterdi. İşte bütün bunlardan dolayı denizi sevmiyorum. Ağustos ayında bile denize girmem.‘‘



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!