Deniz kızının zaferi

Güncelleme Tarihi:

Deniz kızının zaferi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2008 00:00

80'inci Oscar ödüllerinde en büyük sürprizi Fransız oyuncu Marion Cotillard yaptı.

Haberin Devamı

Cate Blanchett gibi zorlu rakibini geride bırakarak 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ını alan Cotillard, denizkızını andıran kıyafetiyle de törene damgasını vurdu.

Joel-Ethan Coel kardeşlerin "İhtiyarlara Yer Yok" filmiyle 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ve 'En İyi Uyarlama Senaryo' dallarında dört ödül aldığı Oscar gecesinde ünlü yıldızlar kırmızı halıda şıklık yarışına girdi. Hillary Swank, Cameron Diaz, Renee Zellweger ve Anne Hathaway gecenin şık'ları seçildi.

Deniz kızının zaferi
Avrupa zaferi

Oscar gecesine Avrupalı oyuncular damgasını vurdu. 1964 yılından beri ilk defa En İyi Kadın, En İyi Erkek, En İyi Yardımcı Kadın ve En İyi Yardımcı Erkek dallarının tümünde Amerikalı olmayan oyuncular Oscar'lara ulaştı.

Haberin Devamı

Daniel Day-Lewis, Tilda Swinton, Marion Cotillard, Javier Bardem

/images/100/0x0/55eaea4cf018fbb8f89ed5fd
Guantanamo kapansın

"En İyi Kadın Oyuncu" ödülünün favorisi olmasına karşın büyük düş kırıklığı yaşayan Julie Christie, kırmızı halı üzerinde yakasına taktığı kırmızı kurdelenin bir eylemi simgelediğini dile getirerek, "Guantanamo Adası'ndaki o insanlık ayıbına bir an önce son verilsin. Sanıklar hakkında bir an önce karar verilsin, salıverilsin, Bizlere yakışmıyor" diyerek hükümeti göreve çağırdı.

Deniz kızının zaferi
"Kaldırım Serçesi"'ndeki (La Vie en Rose) rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü almak üzere sahneye gelen Fransız oyuncu Marion Cotillard, nutkunun tutulduğunu belirtti ve teşekkür konuşmasında, "Bu şehirde hâlâ meleklerin olduğu doğru" dedi.

Daha önce "Fargo", "Barton Fink" gibi birçok başyapıta imza atan Coen Kardeşler'in yönettiği "İhtiyarlara Yer Yok", En İyi film, yönetmen, uyarlama senaryo ve yardımcı erkek oyuncu dallarında Oscar alarak gecenin galibi oldu. Filmin sert, kanlı öyküsüne rağmen Akademi üyelerinden tam not alması Oscar'da radikal değişim olarak değerlendirildi.

 Ethan-Joel Coen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!