Deniz Hüsnü'ye aşıktı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Hüsnüye aşıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 00:00

Transseksüel Öykü, cezaevinda arkadaş olduğu ünlü şarkıcıyı anlattı.

Haberin Devamı

 

BURSA’da 3 yıl önce bankadan kredi çekerek ameliyatla cinsiyet değiştirip pembe nüfus kağıdı aldıktan sonra evlenen ve travestilere fuhuş yaptırdığı iddiasıyla 27 ay cezaevinde kalan 37 yaşındaki Öykü Evren Özen, cezaevinde tanıştığı şarkıcı Deniz Seki'yi anlattı.
İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevi’nde yatarken Ergenekon davasından tutuklanan Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve uyuşturucudan cezaevine düşen şarkıcı Deniz Seki ile tanıştığını söyledi. Deniz Seki’nin kendisine verdiği imzalı fotoğrafı gösteren Öykü Evren Özen, “Deniz Seki, sürekli spor yapıyordu. Birlikte voleybol oynadık. Deniz Seki ayrıca çok güzel kahve falı bakıyordu. İyi bir insandı. Hüsnü Şenlendirici'ye de aşıktı” dedi.

Haberin Devamı

Öykü Evren Özen, şarkıcı Deniz Seki'nin kendisine yazdığı notu da gösterdi. Deniz Seki'nin bu notunda Öykü’ye hitaben şu sözler yer alıyor:
“Güzel kadın, Adı Öykü. Soyadı hikayesi. Esas kadın. Hayatı sımsıkı yakasından tutup da her ruh halini anlama şansına sahip hassas kadın. Tez vakitte kuş olup uç. En tepesine kon, şahsına münhasır yaşadığın bu hayatın. Sevgiyle kal. Deniz Seki.”
“İMRALI CEZAEVİNİ İSTEDİM”
Cezaevinde geçen günlerini de anlatan Öykü Evren Özen, hapis yattığı günlerde hakkında istenen cezalara bakarak kendisini çok büyük suç işlemiş gibi hissettiğini belirterek şöyle dedi:
“Suçlamalara bakınca yerimin bölücübaşı Öcalan’ın kaldığı İmralı cezaevi olduğunu düşündüm ve oraya nakledilmem için Adalet Bakanlığı’na başvurdum. Sanırım kadın olduğum için yanıt gelmedi. Benim oraya gitmem doğru değildi. Ancak hakkımda bu kadar ceza istenince yerimin orası olduğunu düşünmüştüm.”
Cezaevinde ‘koğuş ağası’ olduğunu ve kadınları daha iyi tanıdığını da kaydeden Öykü Evren Özen, “Ameliyatla kadın olduğum için kadınları hep farklı bir yere koyuyordum. Cezaevinde kadınları daha yakından tanıma fırsatı buldum ve onların erkeklerden daha çapkın olduğunu gördüm. Hepsiyle arkadaş olduk. Tahliye olduktan sonra onlar da derneğimize üye olacak” diye konuştu.
KİRALIK ANNE YA DA EVLATLIK
Cezaevine girmeden önce evlendiğini ve şimdi tek amacının yeni kazandığı okulunu bitirerek ameliyatının gerçekleştirildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hemşirelik yapmak olduğunu vurgulayan Özen, “Eşimle beraber çok mutluyum. Bir de çocuk istiyorum. Kiralık anne ya da evlat edinmek istiyorum. Zaten doğurmak değil yetiştirmek daha önemli” dedi.
Öykü Evren Özen, Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde beş çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak, İmam Hatip Lisesi'nde başlayan eğitim hayatını, cinayet, yaralama, tehdit suçlamalarıyla yattığı cezaevini, kazandığı üniversiteleri ve hedeflerinin neler olduğunu, yaşam öyküsünü anlattığı kitapta toplayacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!