Deniz bebeğin ‘kız‘ olabilmesi için 40 bin YTL gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Deniz bebeğin ‘kız‘ olabilmesi için 40 bin YTL gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2008 16:28

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde akrabalarının yanında kalan Şahin ailesinin 3 yaşındaki çift cinsiyetli çocukları Deniz’in ameliyatla kız olabilmesi ve yürüyebilmesi için 40 bin YTL gerekiyor.

Ayakları da yapışık olarak dünyaya gelen ve bugüne kadar 4 önemli ameliyat geçiren Deniz’de kadınlık hormonu daha fazla olduğu için ameliyatla kadın olacağı, ancak bunun için de bir dizi amilayat geçirmesi gerektiği bildirildi. Deniz'in tedavisiyle uğraşırken işinden ayrılan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan baba Hakkı Şahin, çocuğunun bu durumdan kurtulması için hayırseverlerden yardım bekliyor

Evlerinin Karabük İlçesi’nde olduğunu belirten baba Hakkı Şahin, ayakları yapışık olarak 2005 yılı Aralık ayında dünyaya gelen çocuklarının ameliyat ve tedavileri için Gebze’deki yakınlarının yanına geçici olarak yerleştiklerini anlattı. Çocuklarının belinde de bir tümör bulunduğunu, ayrıca kuyruksokumu kemiğinin de olmadığını belirten Hakkı Şahin, Deniz'in şu ana kadar 4 ameliyat geçirdiğini, yapışık ayaklarının açılıp tümörün alındığını, tedavi devam ederse yürüme imkanının da doğduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çocuğum ayrıca çift cinsiyetli. Ancak doktorlar kadınlık hnormonunun daha ağırlıklı olduğunu, erkeklik organının ise gelişmediğini belirtti. Bu nedenle tam cinsiyetine kavuşabilmesi için bir dizi ameliyat geçirmesi, yürüyebilmesi için de bazı tıbbi cihazlar alınması gerekiyor. Bunun için de 40 bin YTL gerektiğini söylediler. Ben daha önce fırın işçisiydim. Ama çocuğumun tedavisi ile yakından ilgilenmem gerektiğinden şu anda çalışamıyorum. Bize yardım edin, çocuğumu bu eziyetten kurtarın.”

Bugüne kedar sürekli hastanelere götürülüp getirildiğinden fotoğrafı çekilirken bile korkan, ayrıca yürüyemediği için yerde sürünerek ilerleyebilen Deniz’in ailesi tüm birikimlerini de çocuklarının tedavisi için harcadıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!