Demre Belediye Başkanı'ndan fotoğraf dayağı

Güncelleme Tarihi:

Demre Belediye Başkanından fotoğraf dayağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2015 16:54

Antalya’nın Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’nun, belediyede çalışan kadın personellerinin fotoğrafını çektiği gerekçesiyle bir tur rehberi ve şoförünü darp ettiği iddia edildi. Rus turistlerin gözü önünde gerçekleşen olayda başkanın şoförün başında bardak kırdığı savunuldu. Başkan Topçu iddiaları 'Savunma maksatlı vurmuş olabilirim' diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Antalya'nın Noel Baba Kilisesi’yle ünlü Demre İlçesi, Ak Partili Belediye Başkanı Süleyman Topçu’nun bir tur otobüsü şoförü ve rehberine attığı “Fotoğraf dayağı” nı konuşuyor. Başkan Topçu’nun belediye personeline ilçeye giren tur

Demre Belediye Başkanından fotoğraf dayağı
otobüsü sayısıyla ilgili anket görevi vermesiyle başlayan olaylar karakolda sonlandı.

PLAKAMIZI ALIYORLARDI
Son günlerde Demre girişinde belli kişilerin tur otobüslerinin plakasını yazdığını belirten rehber Hubeyit Sultan Taşdemir, “Otobüsten inip sivil kıyafetli bu kişilere kim olduklarını sordum ama ‘Size ne’ cevabı aldım. Plakamız alındığı için tedirgin olduk ve bu kişilerin fotoğrafını çekme gereği duyduk. Fotoğrafı sosyal medyadan paylaşarak diğer tur rehberlerini uyarmak istedim. Fotoğraflarının çekildiğini görünce kadının çevresindekiler bize yumruk kaldırdı sonra da ‘Sizi başkana şikâyet edeceğiz’ diye tehdit ettiler. Dediklerini yapmışlar. Bir gün sonra Rus turistlerin de gözü önünde Başkan Topçu 10’u aşkın kişiyle birlikte yanımıza gelerek sorgusuz, sualsiz bir şekilde hem şoförü hem de beni darp etti” dedi.

NEDENİNİ DAYAKTAN SONRA ÖĞRENDİ
Olaydan uzaktan yakından ilgisi olmadığını iddia eden şoför İşal yaşananları şöyle anlattı: “Bir gün önce Demre girişinde bu olay yaşanırken şoför ben değildim. Ertesi gün şoför koltuğuna geçtiğimde konuyu öğrendim. Demre’de turistleri indirdikten sonra Myra ören yerinde çay bahçesinde rehber ve oğlumla birlikte otururken Başkan Topçu be beraberindekilerin yanımıza geldiğini gördük. Başkan kafeye ‘07 ZL 434 plakalı otobüsün şoförleri burada mı?’ diye bağırarak girdi ve hiçbir şey demeden önce tur rehberimiz H. Sultan Taşdemir’i yumruklamaya başladı. Ben de kendilerini ayırmaya çalışarak ‘Başkanım ayıp oluyor, bu hareket makamınıza yakışmıyor’ dedim. Bu esnada ilçe girişinde görevli kadınlardan birisi beni göstererek ‘Otobüs şoförü de buydu’ dedi. Bunun üzerine başkanın yanındaki 4 kişi beni arkamdan tuttu. Başkan da masadaki portakal suyu bardağını alarak kafamda kırdı. Aldığım darbeyle kulağım yırtıldı, başıma da dikiş atıldı” diye konuştu.

KAÇARAK POLİSİ ARADI
Başkanın boşluğundan faydalandığı bir anda kaçarak polisi aradığını belirten İşal, başkan Topçu’nun polisi aramasının ardından sakinleştiğini ifade ederek, kendisinin konuya ilişkin detaylı bilgiyi bile dayak yedikten sonra tur rehberinden öğrendiğini belirtti. Dayağı 16 yaşındaki çocuğunun gözlerinin önünde yediğini, çocuğunun da psikolojisinin bozulduğunu kaydeden şoför İşal’la tur rehberi Taşdemir, hem Belediye Başkanı Topçu’dan hem de beraberindekilerden şikâyetçi oldu.

BAŞKAN TOPÇU: “VURMUŞ OLABİLİRİM”
Fotoğrafları çekilen kişilerin belediye personelleri olduğunu kaydeden Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da, personeli Demre İlçesi girişinde ilçeye kaç tur otobüsünün girdiği konusunda anket ve raporlama yapmak üzere kendisinin görevlendirdiğini belirtti. Hürriyet’in darp iddialarıyla ilgili sorusuna “Vurmuş olabilirim” yanıtını veren Ak Parti’li başkan Topçu, “Belediyede görevli kızımıza laf atarak fotoğrafını çekmişler. Niye çektikleriyle ilgili de bir açıklama yapmamışlar. Kızımız belediyeye gelip bu kişilerin fotoğrafını çektiğini belirtince biz de bu kişileri bulup yanlarına gittik. Bana el kaldırılınca ben de kendimi savunmak maksadıyla vurmuş olabilirim. Bu kişilerin amaçları nedir? Bu kızı satacaklar mı da fotoğraflarını çekiyorlar?” dedi. Başkan Topçu da, tur rehberi ve şoför hakkında savcılığa şikâyette bulundu.

ŞOFÖR VE REHBER: “CEVABA ŞAŞIRDIK”
Başkanın “Kadınların neden fotoğrafını çektiler yoksa satacak mıydı?” savunmasıyla şoka girdiğini belirten rehber Taşdemir, “Böyle bir savunma aklımızın ucundan geçmedi. Konunun buralara geleceğini hiç düşünmedik. Biz bu kadınları tanımıyorduk, üzerlerinde üniforma veya kart olamadığı için belediyede çalıştıklarını da bilmiyorduk. Kadınlara asla hakaret etmedik. ‘Belediyede görevliyiz, istatistik yapıyoruz’ deseler aklımızda soru işareti kalmadan yola devam edecektik ama iş bu noktalara geldi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!