Demokratik açılım protestosuna 1 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Demokratik açılım protestosuna 1 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 12:13

MERSİN’de emekli polis memuru 58 yaşındaki Mehmet Emin Kocaaslan hakkında, açılımı protesto ettiği protez bacaklı, koltuk değnekli eylemiyle ilgili olarak, 1 yıl 3 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yaptığı çeşitli eylemlerle tanınan Mehmet Emin Kocaaslan, geçen ay hükümetin Kürt Açılımı Projesi’ni protesto etti. Kocaaslan, elinde Türk bayrağı ve ‘Açılıma domuz gribi bulaştı. Alternatif proje, T.C. Açılım Şartnamesi. Teslim ve pişman olmanızın, tövbe etmenizin yöntemleri ve kriterleri şartnamesi açıklanıyor’ yazılı döviz taşıyarak, temsili olarak da protez bacak ve koltuk değneği ile yürüyerek Atatürk Caddesi’ne geldi. Hükümetin açılım politikasını eleştiren Kocaaslan, dağdan inen terör örgütü üyelerinin, bir daha örgüte katılmayarak yasa dışı faaliyetler içinde olmayacağına dair yemin etmeleri gerektiğini dile getirirken, dağdaki teröristlere de teslim olmaları çağrısında bulundu. Teslim olan teröristlerin de DTP’nin kutlamalarına, tahriklerine kapılmamaları gerektiğini dile getiren Kocaaslan, “Bu eylemi DTP’nin kutlama tahriklerine, şovlarına son derece kızdığım için bu şekilde protesto ediyorum, onları kınıyorum” dedi. Kocaaslan, vatandaşların da ilgi gösterdiği eylemini İstiklal Marşı’nı okuyarak bitirdi.

Eylemi takip eden polis, emekli meslektaşları Kocaaslan hakkında Mersin Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine hakkında soruşturma açılan Kocaaslan, Cumhuriyet Savcısı Ünsal Demirci’nin yürütüp, tamamladığı soruşturmada suçlu bulunup, hakkında dava açılması kararlaştırıldı. Hazırlanan iddianamede, Kocaaslan’ın ‘Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme ve Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma’ suçunu işlediği, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 28/1 maddesine göre 1 yıl 3 ay hapis cezası istendi.

Mersin 10’ncu Asliye Ceza Mahkemesi’nce yargılanacak olan Kocaaslan, hakkında açılan davayla şaşkın olduğunu belirterek, “Ben bir vatandaş olarak demokratik hakkımı kullanarak eylem yaptım. Suç işlediğime inanmıyorum. Hiç kimse basın açıklaması yapmak üzere izin almıyor. Emsali örneği yoktur. Sadece Güvenlik Şubesi’ne şifahen bilgi veriliyor. Ben de bilgi verip, basın açıklamamı yaptım. Açılan davadan beraatla çıkacağımı düşünüyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!