Demokrasiden tavizsiz mücadele

Güncelleme Tarihi:

Demokrasiden tavizsiz mücadele
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 00:00

Başbakan Erdoğan, "Terör konusunda demokratik gelişimden asla taviz vermeden, hukuktan, adaletten, metanetten ayrılmadan bu mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Tüfeklerin namlusunun sadece askerimize, polisimize, vatandaşımıza, canımıza değil. Bu değerlerimizi de dönük olduğunu biliyoruz" dedi. Elazığ’da Atatürk Meydanı’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Ceza acıyı hafifletmiyor Hainlerin cezalarını bulmaları artık bu acıyı hafifletmiyor. Terörle mücadelenin uzun soluklu olduğunu biliyoruz. Terör örgütünün hedefi toplumsal direnci kırmak, yılgınlık oluşturmak yani devletimizle halkımız arasındaki irtibatı kesmektir. Buna fırsat vermeyeceğiz.

Oyunun farkındayız 150-200 yıldır bu milletin üzerinde oynanan oyunlar bellidir. Şemdinli’de, Çukurca’da, Şırnak’ta, Diyarbakır’da yapılanların beyhude olduğunu onlar da bir gün anlayacak. Bütün dünyaya bu mesajın asıl muhataplarına ilan ediyorum. Oynanan oyunun farkındayız. Bizim coğrafyamızda aynı oyunun bir kere daha tekrar edilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Türkiye’nin kendi planı var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!