Demirkol: Görüntüleri ben çektim

Güncelleme Tarihi:

Demirkol: Görüntüleri ben çektim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2006 14:52

Manker oyuncu sevgisili Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla 10.5 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan eski basketbolcu Gökhan Demirkol, mahkeme başkanının “3'ncü kişi var mı?' sorusuna, “Kesinlikle yok, ben çektim, benim sevgilim o” dedi.

Haberin Devamı

Olayın tecavüz olmadığını ileri süren Demirkol, Gamze'nin yüzünde orgazm ifadesi oluştuğunu ileri sürdü. Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt, medyayı, davayı yönlendirmekle suçladı, olayın tecavüz değil, kültür soykırımı olduğunu ileri sürdü. Avukatın kefaletle tahliye talebi reddedildi.

Gamze Özçelik'i ilaçla uyutup tecavüz etmek, cep telefonuyla çektiği görüntüleri internette yayınlamak suçlanan ve geçen yıl 30 Kasım'da tutuklanan Gökhan Demirkol, ‘zorla ırza geçmek’ten bugün 3'ncü kez hakim karşısına çıktı.

Antalya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya manken Gamze Özçelik katılmadı. Mahkeme heyetinin olay görüntüleri izledikten sonra yapılan bu ilk duruşmada, Özçelik'i avukatları Fatih Volkan ve Makbule Tanış, tutuklu Demirkol'u da avukatları Ömer Yeşilyurt, Fevzi Dersuneli ve Aziz Çetin temsil etti. Duruşmayı ayrıca Gökhan Demirkol'un babası Ali Rıza Demirkol ile yakınları da izledi. Mahkeme heyeti, salonda bulunanların cep telefonlarını kapatmasını istedi.

Haberin Devamı

Olay tarihinde ATV Ana Haber Bülteni'ne konuk olan Özçelik'in sunucu Ali Kırca ile yaptığı konuşmanının yer aldığı metin ve Adli Tıp Kurumu Vakfı'ndan gelen rapor dosyaya eklendi. Duruşmada ilk olarak Kemer Resort Oteli SPA Merkezi'nde çalışan Akın Yılmaz dinlendi.

Yılmaz, “Gamze Özçelik'i olay günü sonrası havalimanına sabah 09.00'da ben bıraktım” dedi. Bu sözlere önce Gökhan Demirkol, ardından avukatı Ömer Yeşilyurt, “Yalan söylüyor” diye itiraz etti. Mahkeme Başkanı Mustafa Şahin'in, önceki duruşmada Gamze Özçelik'in öğle saatlerinde havalimanına gittiğini ifade tutanağından bulup söylemesi üzerine, tanık Yılmaz, “Gamze Hanım'ı ben götürdüm” sözlerini yineledi. Avukat Ömer Yeşilyurt, “Tanık, patronu konumundaki, Gamze hanımın annesi Tülin hanımın bile soyadını bilmiyor. Yalan beyanda bulunuyor. Mahkemenizden, yalan beyanda bulunma suçundan suç duyurusunda bulunmanızı istiyorum” dedi.

Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan ise müvekkilinin İstanbul nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi aracılığı ile Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini istedi, suça ilişkin delillerin toplandığını belirtti. Volkan, “Sanık avukatının televizyonlarda 13 ayrı görüntüsü var ve bu olayı tecavüz olduğuna ilişkin sözleri vardı, RTÜK'ten bunu talep ediyoruz” dedi. Gamze Özçelik'in avukatlarından Makbule Tanış da olay görüntüleri özel oturumda izlediklerini, bilim adamından, köşe yazarı ve ayakkabı boyacısına kadar tüm kesimin bu görüntüleri ‘tecavüz' olarak bildiğini belirtti.

Haberin Devamı

‘GAMZE'NİN YÜZÜNDE ORGAZM İFADESİ’

Mahkeme Başkanı Mustafa Şahin, Gökhan Demirkol'a dönerek, “Biz heyet olarak görüntüleri izledik. Diyeceğin var mı?” diye sordu. Demirkol, “Diyeceğim yok, ancak Gamze'nin yüzünde oluşan ifade bir orgazm ifadesidir” dedi. Bu söz üzerine başkan Şahin, “Ben bilemem” yorumunu yaptı. Başkan Şahin, “Bu görüntüleri çeken 3'ncü bir kişi var mı? Sağ elinde kamera tutup sallamıyorsun ve kadının bacağını sağa çeviriyorsun?” diye sordu. Sanık Demirkol, “Kesinlikle 3'ncü bir kişi yok. Ben tek başıma çektim. Benim sevgilim o. Cep telefonu kameraları ters açı olarak görüntüyü çeker. Tıpkı ambulans yazısında olduğu gibi. Sağ elimi de vücuduma yaslamadığım için sarsıntı yok” diye konuştu. Başkan Şahin, “Neden kendini çekmedin?” sorusu üzerine de Demirkal, “Görüntünün tamamı 12- 14 dakika. Cep telefonu her 4 dakika için ayrı dosya açıyor. Telefonumu sattım ama sadece bu görüntülerin yer aldığı dosyayı kurtarmışlar. Yoksa diğer bölümlerde ben de vardım” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

AVUKAT YEŞİLYURT, MEDYAYI SUÇLADI

Gökhan Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt, mahkeme heyetinden söz istedi. Başkan Şahin'in “Kısa olsun” sözlerine tepki gösteren Yeşilyurt, davayı medyanın yönlendirdiğini ileri sürdü. Konuşmasında sinirli görünen avukat Yeşilyurt, “Bu dosya medyanın doldur boşaltıdır. Reyting aranıyordu, Gamze Özçelik kabul etti. Bu medyanın kültür soykırımıdır. Medya yargının yerine geçmeye çalışıyor” dedi.

Yeşilyurt, Hürriyet Gazetesi'nde 2 gün önce yer alan, ‘Tecavüz hapı’ başlıklı haberin kupürünü gösterip, “Hürriyet Gazetesi Gamze Hanım'ın avukatlığını yapıyor, bu bir rezalet” dedi. Yeşilyurt, yaklaşık 10 dakika süren konuşmasında, görüntüleri heyet olarak mahkeme ile beraber izlediklerini, görüntülerde giysi farklılığı olduğunu, Özçelik'in olay günü sabah saat 09.30'da uyanıp 11 telefon görüşmesi yaptığının altını çizdi. “Gamze Özçelik bizleri sazan yerine koyuyor” diyen avukat Yeşilyut, şu savunmayı yaptı:“Tek derdi de kendini aklamaktır, o görüntülerde niye Gökhan'ın orgazmı yok. Baygın olan Gamze Hanım, ATV'de görüntülerdeki kişinin Gökhan olduğunu söylüyor. Bir tane doğru beyanı çıksın bu davayı bırakırım. Bu salonu kullanıp kendini aklamaya çalışıyor. Ruh halinin bozuk olduğu söyleniyor ama dizilerde güzel rol kesiyor. Ben bu davaya inanıyorum, müvekkilimin kefaletle serbest kalmasını talep ediyorum.”
Söz alan tutuklu Gökhan Demirkol da cezavinde hücrede kalmasının tek sebebinin gazeteler olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti, dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine, kurumunda oluşturulan ihtisas komisyonlarında, ruh sağlığı, kıyafet değişikliği, kadın doğum uzmanı ve psikologlar heyetinin tecavüz olgusunun olup olmadığını gözlemesine ve görüntülerin 3'ncü bir kişi tarafından çekilip çekilemeyeceğine ilişkin rapor istedi. Duruşma 11 Mayıs'a ertelendi.

Haberin Devamı

TECAVÜZ DEĞİL KÜLTÜR SOYKIRIMI

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Yeşilyurt, medyaya yönelik eleştirilerini sürdürdü. Yeşilyurt, “Medya yargıyı rahat bıraksın. Biz yargıya güveniyoruz, Gamze hanım da güvensin. Bu ülkede medyanın yaptığı kültür soykırımından bahsettik. Bu dava kültür soykırımıdır, tecavüz değildir. Şimdi medya meyvelerini yiyor. Yemeye devam etsin” diye konuştu.

Avukat Yeşilyurt, Adli Tıp Kurumu Vakfı'ndan alınan rapor hakkında, “Para ile alınan bir raporu adli tıptan alınmış gibi lanse etmek, kamuoyunu yanıltmaktır” yorumunu yaptı. Delilleri mahkemede tartıştıklarını belirten Özçelik'in avukatı Fatih Volkan da “Tecavüz hapı'nın raporda değerlendirildiğini vurgulayarak, “Deliller toplandı biz bir an önce yargılamanın bitmesini istiyoruz” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!