Demirkent’e veda

Güncelleme Tarihi:

Demirkent’e veda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2001 00:00


Mustafa KINALI / İSTANBUL
Haberin Devamı

Türk basınının duayeni Nezih Demirkent, dün Sultanahmet Camii'nden medya, politika, iş dünyasının önde gelen isimleri ve yetiştirdiği gazeteciler tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Darıca'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu geçtiğimiz pazar günü 71 yaşında vefat eden Türk basınının duayeni, Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı, Dünya Gazetesi sahibi Nezih Demirkent, son yolculuğuna sevenlerinin gözyaşlarıyla uğurlandı.

Demirkent için önce sahibi olduğu Dünya Gazetesi'nde, daha sonra da uzun yıllar başkanlığını yaptığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlendi. Demirkent'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, cemiyet binası önünden eller üzerinde Sultanahmet Camii'ne kadar taşındı ve cenazesi kılınan öğle namazından sonra da Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eşini son yolculuğuna uğurlayan Prof. Dr. Işın Demirkent, kızı Didem Ersinan ile torunu Feyzan Ersinan ile ağabeyi Semih Demirkent, hıçkırıklara boğuldu. TGC Başkanı Nail Güreli, törendeki konuşmasında, ‘‘Bizi hiç zorda bırakmadı. Hep yanımızda oldu. Bütün basına kanat gerdi’’ dedi. Sultanahmet Camii'nde gazeteci dostları, medya dünyasının ünlü yazar ve yöneticileri, iş ve politika dünyasının önde gelen isimleri, Demirkent'e veda ettiler.

Dedeye son söz

DEMİRKENT'in torunu Feyzan Ersinan, hukuk fakültesini kazandığı ilk aylarda dedesine, gazetede çalışmak istediğini anlatarak, hıçkırıklar içinde şöyle konuştu:

‘‘Gözlüğünün üstünden bana bakarak ‘İnşallah' dedi. ‘İşe nereden başlasam?' dedim. ‘En küçüğünden başla. Önce ilan gibi bir şeylerle başlarsın' dedi. ‘Ne ilanı?' diye sordum. ‘Mesela ölüm ilanı' dedi. Dünyanın en kolay işi gibi gelmişti bana. Dün gece onun ölüm ilanını yazdım. Gazetecilik daha ilk adımından itibaren zor bir meslek. Dünyaya geldiğim zaman adımı, kulağıma duayla fısıldayan dedem olmuş. Bugün dedemi dünyadan uğurlamak, ona son sözü söylemek de bana düştü. Mekánı cennet olsun.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!