Demirel'in keyifli günü

Güncelleme Tarihi:

Demirelin keyifli günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, açılış ve temel atma törenlerine katılmak için geldiği Polatlı'da, vatandaşlara hitap ederken oldukça keyifliydi.

Demirel, altı ay önce Başbakan olarak temelini attığı İçme Suyu Tesisleri'nin açılışında, Polatlı'yı il yapma sözünün hatırlatılması üzerine, ‘‘Her yer il oldu da Polatlı mı kaldı?’’ dedi. Cumhurbaşkanı'nın esprili konuşması, kendisini dinleyen kalabalığı kahkahalara boğdu. Türkiye'de devletten nasibini almayan belde kalmadığını anlatan Demirel, ‘‘kara öküz, kara saban ve kara çarık’’ın yerini traktörün aldığını söyledi. Vatandaşlardan ‘‘İl olmak istiyoruz’’ sözlerinin yükselmesi üzerine Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘Ben ne desem kulağınıza gitmiyorum. Biliyorum bunu. İlle de vilayet, ille de vilayet... Söz vermedim demiyorum. Ben buraya gayet dik geldim. Ne dediysem hepsi yapılmıştır. Ama ille de vilayet...Her yer il oldu da Polatlı mı kaldı? Hepsini yapmışız, o kalmış öyle mi? Polatlı'ya verdiğimiz sözü de tutarız. O bono geçerli. Onu da tahsil edeceksiniz, tamam mı?’’

Demirel'in bu sözleri, ellerinde ‘‘81'inci il olacak mıyız?’’ yazılı pankartlar taşıyan kalabalığı coşturdu. Polatlı halkının Ramazan, yılbaşı ve bayramını kutlayan Demirel, suyu içerken projeyi gerçekleştirenlere dua etmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı daha sonra Hacettepe Üniverseti Polatlı Meslek Yüksekokulu ile Polatlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yaptı. Demirel, buradaki konuşmasında da Hacettepe Üniversitesi'nden övgüyle sözederek, ‘‘Hacettepe bir yere ayağını bastığı zaman yarım basmaz, tam basar’’ diye konuştu.

Polatlı Organize Sanayi Bölgesi'nin de temelini atan Demirel, karayolu ile geldiği Polatlı'dan yine karayolu ile Ankara'ya döndü.

Demirel'in programına, Başbakan Yardımcısı İsmet Sezgin ve Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu'nun yanısıra, Anıtkabir'e giderek kendisini Atatürk'e şikayet eden DYP Genel Başkan Yardımcıları Saffet Arıkan Bedük ile Mehmet Gölhan da katıldı. Demirel'in soğuk davrandığı Bedük ile Gölhan, Cumhurbaşkanı'nı kürsüye çıkış ve inişinde alkışladılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!