Demirel'e çirkin öfke: Ölmeden konuş

Güncelleme Tarihi:

Demirele çirkin öfke: Ölmeden konuş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Isparta gezisinde Başbakan Mesut Yılmaz'ı takdim eden ve ‘‘Konuşursam gümbürtü kopar'' diyen Cumhurbaşkanı Demirel'e, DYP'den öfke yağdı.

Kızılcahamam Patelya Oteli'nde yapılan toplantıda, Afyon Milletvekili İsmet Attila, Demirel'e ‘‘Ölmeden konuş'' mesajı verdi. Attila, ‘‘Emri hak vaki olmadan konuşsun. Sorsanıza, açsa ya ağzını. Konuşan Türkiye demiyor muydu?'' tepkisini gösterdi. Attila, ‘‘Mesut Yılmaz'a o kadar yakın olacaktı da bizi niye Özal'la ve ANAP'lılarla kavga ettirdi'' dedi.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ise Demirel'in sözlerine ‘‘Kim neyi söyleyecekse hiçbir şeyi yarına saklamasın. Her şeyi bugünden söylesin'' diye yanıt verdi. Çiller, dün bir soru üzerine de şunları söyledi:

‘‘Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin dışında tutulması gereken bir makamdır. Bize düşen hassasiyeti bu konuda göstermeye devam edeceğiz. Bizim Cumhurbaşkanı'na saygımız var. Cumhurbaşkanı bizim partimizin eski genel başkanıdır. O çerçevede davranmaya devam edeceğiz.''

Aksaray Milletvekili Nevzat Köse de, Demirel'e meydan okudu. Köse, ‘‘Yüreği yeten, meydanlara insin. Yüreği yeten, ağzını açsın'' diyerek Demirel'i tahrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!