Demirel'den köye dönüşe destek

Güncelleme Tarihi:

Demirelden köye dönüşe destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Tunceli'de boşaltılan köylerin yeniden iskana açılmasını isteyen Tunceli heyetine, ‘Güvenlik önlemleri hazırlanmışsa’, vatandaşların dönmelerinin devlet tarafından çok büyük sempatiyle karşılacağını söyledi.

Demirel, Tunceli Bağımsız Milletvekili Bekir Gündoğan, Tunceli Belediye Başkanı Hasan Korkmaz ile Tunceli Dayanışma, Kültür, Kalkınma ve Yatırım Derneği Başkanı Gürsel Erol'u dün Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Gündoğan, Korkmaz ve Erol, boşaltılan köyler nedeniyle çok büyük sorunların yaşandığını dile getirdiler.

İCABINA BAKILSIN

Cumhurbaşkanı, terör olayları sırasında bazı istenmeyen olayların meydana geldiğini ve köylerin boşaldığını kaydederek, şunları söyledi:

‘‘Güvenlik sağlanmış, artık terör olayı o köyleri rahatsız etmeyecek duruma gelmişse, bu köylülerin yerlerine, yurtlarına gitmelerine kimsenin bir diyeceği yok. Köylerin boşalmasının sebebi devlet değildir. Devlet köyleri korumaktadır. Terör, daha çok köyleri zorlamakta. Bu eşkıyalara yataklık yapmaya, onlara yiyecek vermeye zorlamaktadır. Tabii devlet de bunların yollarını temizlemeye uğraşırken birtakım istenmeyen şeyler olabiliyor. Boşalan köyler meselesinde, eğer güvenlik sağlanmışsa icabına bakılsın.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!