Demirel: Yargıyı konuşma mecburiyetinde bırakmayın

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Yargıyı konuşma mecburiyetinde bırakmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2008 14:49

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisini değerlendirirken “Eğer yargı birtakım huzursuzluklar içine sürükleniyorsa devletin işlemesinde sıkıntılar olur. Yargıyı konuşma mecburiyetinde bırakmamak lazım” dedi.

Haberin Devamı

Demirel, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen “İş Dünyası İçin Yeni Tehdit ve Fırsatlar Kongresi”ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisi ve ardından hükümetten yapılan açıklamalara ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Demirel, şunları söyledi: “Türkiye demokratikleşmeyi başaracaktır. Kurumlar arasında meydana gelen sürtüşmeler halkımızı memnun etmez. Burada haklı haksız aramayacağım ben. Sadece ahenk içerisinde devletimizin işlemesini, yoluna devam etmesini ararım. Görülüyor ki birtakım sürtüşmeler var. Umuyorum ki herkes birbirini daha iyi anlar. Yargının sorununu da anlamak lazım, sıkışıklığını da anlamak lazım. Yargı, devlet demektir. Eğer yargı birtakım huzursuzluklar içine sürükleniyorsa devletin işlemesinde sıkıntılar olur. Yargıyı konuşma mecburiyetinde bırakmamak lazım.”

Haberin Devamı


Demirel, “kuvvetler ayrılığı” ilkesinin hatırlatılması üzerine de “Bu, kuvvetler ayrılığında sürtüşmedir, onun için söyledim bunları” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!