Demirel: Üniversitenin huzurunu bozdurtmayız

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Üniversitenin huzurunu bozdurtmayız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin 1998-1999 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde, üniversitelerde huzur ortamını bozmak isteyenleri sert bir dille uyardı. Herkesi, ‘Cumhuriyetin etrafında toplanmaya’ çağıran Demirel, siyasetin dini malzeme olarak kullanılmaması, camiye ve okula girmemesi gerektiğini vurguladı. Demirel, ‘‘Çeşitli ideoloji sahiplerinin gençleri şartlandırmaları ve üniversitelerin zeminini bozmalarına hiç müsaade olunamaz’’ dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Senatosu ilk onursal doktora ünvanını Ziraat Mühendisleri Toprak Anabilim Dalında Cumhurbaşkanı Demirel'e verdi. Rektör Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş, Demirel kadar dünyada suyu ve toprağı seven lider bulunmadığını söyledi. Demirel'e onursal doktora ünvanının su ve toprak kaynaklarının geliştirilmesi için ortaya koyduğu dev projeler nedeniyle verildiğini belirten Topbaş, Cumhurbaşkanı'na halı, eşiyle birlikte üzerine portresinin çizildiği yazma tablo hediye etti.

GÜRÜZ'DEN GÖZDAĞI

YÖK Başkanı Kemal Gürüz de, üniversitelerde türban tartışmasının alevlendiği bugünlerde gözdağı niteliği taşıyacak mesajlar verdi. Gürüz, hiçbir gücün kadınları ikinci sınıf konumuna getiremeyeceğini vurgulayarak, ‘‘Buna yeltenenler üniversiteleri karşısında bulacak’’ diye konuştu. Gürüz, Atatürk'e saygı ve sevgisi bulunmayan kişilerin insan bile sayılamayacağını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!