Demirel: Siyasetin duayeniydi

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Siyasetin duayeniydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2002 10:29

Osman Bölükbaşı'nın ölüm haberi üzerine hastaneye ilk gelen siyasetçi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu. Demirel, "Yaşamakta olan en eski siyasetçiydi ve aynı zamanda ülkemizin fevkalade değerli renkli bir simasıydı. Yeri doldurulamaz" dedi.

Haberin Devamı

Dekan Prof. Dr. Çorapçıoğlu'nun yanına giderek bir süre görüşen Demirel'in oldukça üzgün olduğu gözlendi.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Demirel, Bölükbaşı'nın bir süreden beri burada tedavi gördüğünü anımsattı. Bölükbaşı'nın ailesine başsağlığı dileyen Demirel, Bölükbaşı'nın 2.5 yıldır hem Numune Hastanesi'nde hem de İbni Sina Hastanesi'nde tedavi gördüğünü söyledi. Her iki hastanenin de personeline teşekkür eden Demirel, şöyle konuştu:

"Sayın Bölükbaşı, ülkemizin siyasetinde duayendi. Yaşamakta olan en eski siyasetçiydi ve aynı zamanda ülkemizin fevkalade değerli renkli bir simasıydı. Yeri doldurulamaz, unutulamaz, büyük bir siyasetve devlet adamıydı. Onun ailesine, sevenlerine, milletimize taziyede bulunuyorum. Milletimiz bir büyük evladını kaybetmiştir. Hayatını sadece bu ülkenin insanları ve bu ülke için yaşamıştır. Büyük bir milliyetçi, lider, vatanperver ve yiğit, kabadayı, yürekli, halkın sesiydi. Onu hep Anadolu fırtınası olarak tanıdık."

BAHÇELİ: ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

Demirel'in ardından hastaneye gelenler arasında MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu da vardı. Bahçeli, "Türk siyaseti, değerli bir devlet ve siyaset adamını kaybetmiş bulunuyor üzüntümüz çok büyüktür" dedi.

Bahçeli, Bölükbaşı'nın vefatı dolayısıyla İbniSina Hastanesi'ne geldi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu tarafından karşılanan Bahçeli, dekanlık makamında yetkililerden bilgi aldı. Bahçeli, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, Bölükbaşı'nın bu sabaha karşı vefat ettiğini hatırlatarak, "Türk milleti, değerli bir evladını, Türk siyaseti, değerli bir devlet ve siyaset adamını kaybetmiş bulunuyor. Üzüntümüz çok büyüktür, Türk milletinin başı sağolsun" diye konuştu.

MİRZAOĞLU: ÇOK PARTİLİ DÖNEMİN MUHALEFET LİDERİ

Hastaneye gelen Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu da, gazetecilerin soruları üzerine, üzgün olduğunu belirterek, Türk siyasetinin büyük bir temsilcisini, büyük bir değerini kaybettiğini söyledi.

"Demokrasi mücadelemizde, çok partili hayata geçişte, parti genel başkanı olarak, muhalefet lideri olarak Osman Bölükbaşı her zaman anılacak" diyen Mirzaoğlu, Bölükbaşı'nın Cuma günü TBMM'de düzenlenecek törenin ardından Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra, Ankara'da defnedileceğini bildirdi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!