Demirel: Refahyol'u götüren bunalımdı

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Refahyolu götüren bunalımdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, güvenoylaması ile TBMM'nin iradesinin ortaya çıktığını belirterek, ‘‘Kimse iddia etmesin ki bir baskı ile ortaya çıkmıştır. Bu bir siyasi oluşumdur'' dedi. Refahyol hükümetinin ülkeyi ‘‘bunalıma götürdüğünü'' vurgulayan Demirel, RP lideri Necmettin Erbakan'ın ‘‘Çankaya hükümeti'' eleştirilerine de isim vermeden ‘‘Bu eleştirilere haklılık verilirse bugünkü oylamaya gerek kalmazdı'' yanıtını verdi. Her şeyin Anayasa'ya göre işlediğini söyleyen Demirel, ‘‘Görevimi bana kimse dikte etmemeliydi'' dedi.

Demirel, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şahan ile Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı böbrek hastalarını Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabul sırasında Yılmaz hükümetinin güvenoyu alması ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Demirel, ‘‘Türkiye'yi bunalımdan çıkarmayı ve devletin kurumları arasındaki ahengi sağlamayı her şeyden önemli saydığını'' bildirdi. Demokratik sabır işledikçe her şeyin cevabının bulunacağını kaydeden Demirel, şöyle konuştu:

‘‘Tabii ki, siyasi polemikler yapılır. Ben bu polemiklerden azami şekilde kaçtım. Bugün kurulan 55'inci hükümetin normal zamanlarda kurulanlardan bir farkı yoktur. 18 Haziran günü, günün başbakanı bana istifasını verdi. Onun başbakanlıkla işi orada bitti, benim görevim başladı. Benim görevimi bana kimse dikte etmemeliydi.''

Erbakan'ın hükümeti bırakırken takındığı tavrı da eleştiren Demirel, ‘‘Kimse bana, ‘Ben hükümeti bırakıyorum, filanca hükümet olsun' diye gelmesin. Hükümeti bırakınca ondan sonra kimin hükümet olacağını TBMM tayin eder. İşte, bugün TBMM'nin iradesi ortaya çıkmıştır. Kimse iddia etmesin ki, bu irade bir baskı ile ortaya çıkmıştır. Bu bir siyasi oluşumdur'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!