Demirel: Hedef ilk 10

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Hedef ilk 10
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1999'un Türkiye, Türk milleti ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Demirel, dün yayınladığı yeni yıl mesajında, ‘‘Yeni bir yıla giriyoruz. 2000'li yıllar için hayallerimiz de, iddialarımız da büyüktür. 21. yüzyıldaki temel hedefimiz, kalkınmış ilk on ülke arasında yerimizi almaktır’’ görüşüne yer verdi. Büyük milletlerin ufukları ve hayallerinin de geniş olmak zorunda olduğunu ifade eden Demirel, Türkiye'nin geniş bir coğrafyanın ekonomik ve ticari merkezi kimliğini kazandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelindeki iddianın, vatandaşlarını çağdaş, demokratik bir devletin vatandaşı yapmak olduğuna da dikkat çekerek, bu iddianın hayata geçirilmesi yolunda büyük adımlar atıldığını ve her alanda kapsamlı dönüşümler yaşandığını bildirdi. Demirel, ‘‘Bugün sahip olduğumuz Türkiye, hepimizin vatandaşı olmaktan gurur duyduğu bir Türkiye'dir’’ dedi.

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye'nin de üstesinden gelmesi gereken sorunları bulunduğunu kaydeden Demirel, ‘‘Sorunlarımızın bilincindeyiz. Hiçbir sorun umutsuzluğa, yılgınlığa ve karamsarlığa kapılmamızı gerektirecek kadar büyük değildir’’ diye kaydetti. Cumhurbaşkanı Demirel, ‘‘istikrar içinde kalkınma’’yı da hedef gösterdi.

‘‘Daha iyi işleyen bir devlet, daha iyi işleyen bir demokrasi ve daha iyi işleyen bir ekonomi, 21. yüzyılın önümüze koyduğu temel çerçevedir’’ diyen Demirel, mesajını şöyle tamamladı:

‘‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin etrafında kenetlenmemiz, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'ne hep beraber sahip çıkmamız en değerli hedefimizdir. Barış ve mutluluk, huzur, güven, beraberlik, kardeşlik içerisinde yücelmek için çaba gösteren milletimizin hakkıdır. Bir tane Türkiye vardır ve bu Türkiye hepimizindir. Bu Türkiye'ye sahip çıkmak ve onu yüceltmek en önemli görevimizdir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!