Demir kubbe ayağına gelecek

Güncelleme Tarihi:

Demir kubbe ayağına gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 00:00

ABD Başkanı Obama, 20 Mart’ta İsrail’e gidecek. Programı hazırlayan Tel Aviv hükümeti, füze savunma sistemi Demir Kubbe’nin bir bataryasını Obama için havalimanına getirecek.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama’nın ziyareti için özel logo bile hazırlayan İsrail hükümeti, yoğun programa her şeyi sıkıştırmaya çalışıyor. Hazırlıkları tamamlamak üzere diplomatlar, güvenlikçiler ve lojistikçilerden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir ABD heyeti dün İsrailli üst düzey hükümet yetkilileriyle toplantılar yaptı. Haaretz’in haberine göre mekânların gezilmesiyle ziyaret programı şekillendi. Obama 20 Mart Çarşamba günü Ben Gurion Havalimanı’na inecek. Suriye riski nedeniyle ülkenin kuzeyine yerleştirilen Demir Kubbe füze savunma sistemi bataryalarından biri, Obama bölgeye gitmeyeceği için havalimanına getirilip ABD Başkanı’na gösterilecek. İsrailliler, bataryaların Patriot sistemlerinden daha başarılı olmasıyla övünüyordu.

DOĞUŞ KİLİSESİ’NE GİDECEK

Haberin Devamı

Kudüs’teki King David otelinde kalacak Obama, ertesi gün İsrail Müzesi’nde Lut Gölü Parşömenleri’ni görecek. Buradan Ramallah’a geçip Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in resmi konutunda akşam yemeği yemesi beklenen Obama’nın cuma günü Soykırım Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra, Filistin’in Beytüllahim’de Hz. İsa’nın doğduğuna inanılan yerde inşa edilen Doğuş Kilisesi’ni gezmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!