DEMARD'dan YPK kararına protesto

Güncelleme Tarihi:

DEMARDdan YPK kararına protesto
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 14:34

Demiryolları Makinist ve Revizörler Derneği (DEMARD) üyeleri, Yüksek Planlama Kurulunun (YPK) kamuda çalışan sözleşmeli personele yapılacak ek ödemelerle ilgili kararını protesto etti.

Haberin Devamı

Ankara Garı'nda toplanan grup adına açıklama yapan DEMARD Genel Başkanı Mustafa Ayar, günde 13-16 saat gürültülü, vibrasyonlu ortamlarda ve elektrikli
bölgelerde çalışan üyelerinin için kanser olma riskinin yüksek olduğunu savundu.

Ayar, 26 Eylül 2008 tarihli YPK kararının “haksızlık ve eşitsizliklerle dolu olduğunu” kaydederek, KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin mağdur edildiğini söyledi.

Kamu çalışanlarının ücretleri arasında büyük eşitsizlik bulunduğunu belirten Ayar, YPK kararının bunu daha da artırarak çalışanlar arasında barış ve huzurun bozulmasına neden olacağını savundu.

Ayar, “YPK'nın bu kararı, sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesinde adaletsizliğe sebebiyet verecek şekildedir. Teşebbüs ve bağlı
ortakların yetkilerini de sınırlayacak şekilde almış olduğu karar hukuka aykırıdır” dedi.

YPK kararını protesto eden pankartlar taşıyarak, slogan atan protestoculardan bazıları yere oturarak mendil açtı. Eyleme katılanlar ve bazı yolcuların bozuk para atmaları üzerine grupta bulunanlar “Memuru dilenci yaptınız” diye slogan attı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!