Deliler Derneği kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Deliler Derneği kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİKİLİ'de Hasan Karabay'ın kurduğu Salaklar Derneği'nden sonra Çanakkale'de de renkli, esprili kişilikleriyle tanınan bir grup, Deliler Derneği adı altında biraraya geldi.

Aynalı Çarşı'da uzun yıllar manavlık yapan Necmi Sakin, inşaat malzemeleri satıcısı Nurettin Bakır, Türk-İş'in eski il temsilcisi, emekli işçi İsmail Kaytaz, emekli işçi İsmail Nebi ve Sadullah Ercan kendi aralarında örgütlendi. Hiçbir resmiyeti olmayan örgüt, önümüzdeki ay Lapseki Dumanlıdağ'da ‘Dünya Deliler Kongresi’ adı altında bir şenlik yapacak. Belediye Başkanı İsmail Özay, Dardanel Gıda Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ve kentin ileri gelenlerine de gönderilen davetiyelerde ‘Delilere uygun’ şenliğin programına yer verildi. Delilerin buluşmasının piknikle başlayacağı, tiyatral, doğaçlama gösterilerle devam edeceği belirtildi. Başta huni olmak üzere özel aksesuarlar ve kıyafetlerini hazırlayan üyeler, programın sonunda yeni yönetimi belirlemek için seçim de yapacak.

Deliler Derneği Başkanı Necmi Sakin, bu yaşam koşullarında şen şakrak olabilmek, böyle kalabilmek, hayattan keyif alabilmenin akıllı işi olmadığını, kendilerinin de bu nedenle deli olduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!