DEİK'ten Mısır'a ticaret ve yatırım ziyareti

Güncelleme Tarihi:

DEİKten Mısıra  ticaret ve yatırım ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 12:17

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türk-Mısır İş Konseyi, 26-30 Kasım 2007 tarihleri arasında Kahire'ye ticaret ve yatırım ziyareti gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

 DEİK'ten yapılan yazılı açıklamada, 2 etkinliğin yer alacağı ziyaret kapsamında 27-28 Kasım 2007 tarihlerinde, II. MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika)-OECD Yatırım Programı Bakanlar Toplantısı ve İş Forumunun düzenleneceği bildirildi.

II. MENA-OECD Yatırım Programı Bakanlar Toplantısı ve İş Forumu'nun, Mısır Yatırım Bakanlığı ve OECD tarafından ortaklaşa düzenlendiği, Mısır Başbakanı Ahmed Nazif'in himayelerinde, Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilecek olan toplantının, 18 MENA ülkesinden bakanları, OECD üye ülkeleri ve uluslararası organizasyonlardan üst düzey kişileri ve bölgede faaliyet gösteren iş adamlarını bir araya getirmeyi amaçladığı kaydedildi.

Toplantı kapsamında, 27 Kasım'da GAFI ve UNIDO tarafından firmalar arası görüşmeler düzenlenecek.
Toplantı kapsamında, MENA ve OECD ülkelerindeki yatırımcılar arasındaki ikili görüşmeler ile iş adamları delegasyonlarıyla MENA ülkeleri bakanları arasında toplantılar yapılacağı ve söz konusu ülkelerin ekonomik durumları hakkında ilgili bakanlar tarafından bilgi verileceği, bölgedeki yatırım ortamı ile ilgili reformlar ve ülkelerin ekonomik durumları konusunda OECD'nin ve bölgede ekonomistlerin değerlendirmelerde bulunacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, MENA ülkelerinin isteği üzerine 2004 yılında kurulan MENA-OECD Yatırım Programının, söz konusu ülkelere yatırım ortamlarını iyileştirme imkanı sağlamak üzere kurulmuş bir yapı olduğu ve oluşumun düzenlediği II. MENA-OECD Yatırım Programı Bakanlar Toplantısı ve İş Forumunun da yatırım ortamını geliştirici reformları teşvik etmek, MENA ülkelerini ekonomik anlamda daha modern bir yapıya kavuşturmak, bölgesel ve uluslararası ortaklıkları güçlendirmek ve MENA bölgesindeki sürdürülebilir ekonomik büyümeyi amaçladığı kaydedildi.

Açıklamada, West Bank ve Gazze şeridi haricinde Orta Doğu ve Akdeniz'de bulunan 18 ülkenin oluşturduğu MENA'nın, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 5'ini oluşturan 320 milyon civarında insanın yaşadığı ve ABD'nin ihracatının yüzde 3,3'ünü alan, ithalatının da yaklaşık 3,5'ini karşılayan bir yapıya sahip olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!