Dehşet teknesi

Güncelleme Tarihi:

Dehşet teknesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 00:00

Mavi tura çıkan 4 kişilik Fransız aile ile Faslı tekne kaptanı arasında Fethiye açıklarında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı.

Bir tartışma nedeniyle teknenin Faslı kaptanı, Fransız baba ile oğlunu bıçakla yaraladı. Fransız aile, daha sonra kaptanı yakalayıp domuzbağıyla bağladı ve yardım istedi. Ama kaptanın kapatıldığı kamarada cesedi bulundu.

FransIz Bassaro Ailesi, Akdeniz’de mavi tur yapmak istedi. Fransız Max Bassaro (60), Türkiye’de irtibata geçtiği Faslı kaptan Friat Hicnan (30) ile 15 günlük mavi tur için anlaştı. Max Bassaro, eşi 55 yaşındaki Marineno Bassaro, oğlu David Bassaro (25) ve gelini Silvia Bassaro (26), Faslı Hicnan’ın kaptanlığında Belçika bandıralı "Latetia Blanda" adlı tekneleriyle mavi tura çıktı. Fethiye-Finike açıklarında, aile ile kaptan arasında kaybolan Zodyak bot yüzünden tartışma çıktı. Teknedeki botu satmakla suçlanan kaptan Hicnan, suçlamayı reddetti. Tartışma kavgaya dönüşürken, iddiaya göre kaptan Hicnan eline geçirdiği bıçakla baba Max Bassaro’yu 2 yerinden ve oğlu David Bassaro’yu da ayağından bıçakladı.
/images/100/0x0/55eb482cf018fbb8f8b71c65


KAPTANIN CESEDİ

Bir anlık boşluktan faydalanan Fransız aile, Faslı kaptanı etkisiz hale getirdi. Domuzbağıyla bağlanan Faslı kaptan, kamaralardan birine kapatıldı. Teknenin rotasını daha sonra Fethiye’ye çeviren Fransız aile saat 24.00 sıralarında Ece Saray Marina’ya yanaşıp yardım istedi.

Fransız ailenin teknesi güvenlik bandıyla çevrilirken, yaralı Max Bassaro, gelini Silvia ile birlikte Özel Lokman Hekim Hastanesi’ne sevk edildi. Polis ekiplerinin tekneye girmesinin ardından Faslı kaptanın kapatıldığı kamarada cesedi bulundu. Faslı Hicnan’ın vücudunda herhangi bir kesici alet izine rastlanmadı. Faslı kaptanın boğuşma sırasında rahatsızlandığı, daha sonra kapatıldığı kamarada havasız kalarak öldüğü tahmin ediliyor.

Fransız aileden anne Marineno Bassaro, oğlu David Bassaro ve gelini Silvia Bassaro Fransız tercümanlarıyla birlikte savcıya ifade vedi. Faslı kaptan Friat Hicnan’ın cesedi üzerinde Fethiye Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsi yetersiz bulundu. Ceset, ölüm nedeninin net bir şekilde belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!