'Değişim' gitti "ileri" geldi

Güncelleme Tarihi:

Değişim gitti ileri geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 09:47

Demokratlar’ın Kuzey Carolina’daki üç günlük kurultayı ABD Başkanı Barack Obama’nın konuşmasıyla sona erdi. 2008’de ‘değişim’ sloganıyla seçilen Obama için, bu sefer salon, üzerinde “ileri” yazan dövizlerle süslenmişti. 2008 kampanyasının mottosu ‘umut’ yerine de ‘tercih’ geldi. Konuşması sırasında dakikada 52 binden fazla tweet atılan Obama, bu alanda rakibi Mitt Romney’yi dörde katladı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, 6 Kasım başkanlık seçimleri için Demokrat Parti adına resmen tekrar aday oldu. Başladığı işleri bitirmek için dört yıl daha isteyen Obama, 2008’de kampanya sloganları olan‘değişim’ ve ‘umut’ sözcükleri yerine bu kez ‘ileri’ ve ‘tercih’ dedi. “Bu seçim, iki aday ve parti arasında değil. Amerika için iki farklı yol, gelecek için birbirinden kökten farklı iki farklı vizyon arasında bir tercih” diye konuştu.

FAZLA MI DÜRÜST

Bazı yorumculara göre fazla dürüst davranıp, istihdam ve ekonomiye ilişkin fazla karamsar bir tablo çizen Obama şöyle dedi: “Size önerdiğim yol hızlı ve kolaymış gibi yapmayacağım. Siz beni duymak istediklerinizi duymak için seçmediniz. Beni size doğruyu söylemem için seçtiniz. Ve gerçek de şu ki, geçmiş on yıllar boyunca biriken problemleri çözmemiz bize birkaç yıldan fazlaya mal olacak.”

Haberin Devamı

Obama, üç yıldır yüzde 8’in üzerinde seyreden işsizlik oranına hiç değinmeden, ülkedeki ekonomik durumun düzelebileceğini ise şu sözlerle dile getirdi: “Önümüzdeki zorluklar aşılabilir. Bizim önerdiğimiz yol daha zor ama sonunda daha iyi bir yere çıkıyor. Sizden ülkeniz için üretim, enerji, ulusal güvenlik ve bütçe açığı hedeflerini desteklemenizi istiyorum. Bunlar bizim önümüzdeki dört yılda yapabileceklerimiz ve ben de bu yüzden ikinci dönem başkan seçilmek istiyorum.” Konuşmasında ayrıca 1 milyon istihdam ve 4 trilyon dolar bütçe açığı kesintisi vaat etti.

/images/100/0x0/55ead1e9f018fbb8f898c31f

ROMNEY’DEN YANIT

Cumhuriyetçi Mitt Romney, Obama’nın konuşmasının hemen ardından bir açıklama yayınladı. Obama’nın son dört yılda işe yaramayan politikaları yeniden önerdiğini söyleyen Romney, “Obama daha çok söz verdi ama dört yıl önce verdiği sözleri tutmadı. Amerikalılar, Başkan Obama’yı sicilinden dolayı sorumlu tutacaklar, daha iyi durumda olmadıklarını biliyorlar ve şimdi rotayı değiştirme zamanı” dedi.

YENİ TWITTER REKORU

• Obama’nın konuşması sırasında dakikada 52 bin 757 tweet atılarak yeni bir rekor kırıldı. Konuşma boyunca yazılan tweet sayısı 9 milyonu geçti. Romney’nin konuşmasında ise dakikada sadece 14 bin 289 tweet atılmıştı.
• Romney konuşmasında kimseden oy istemedi. Obama, halktan hem sandığa gitmesini hem de kendisine oy vermesini istedi.
• Hem Romney hem Obama, ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını üstüne basa basa vurguladı.
• Obama konuşmasında Usame Bin Laden’in öldürülmesi, Afganistan Savaşı gibi ulusal güvenlik konularına ağırlık verdi. Romney bir kere bile Amerika’nın savaşta olmasında bahsetmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!