Değerlendirme yok gündemle meşgulüz

Güncelleme Tarihi:

Değerlendirme yok gündemle meşgulüz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın seçim konusundaki açıklamalarından sonra CHP Lideri Deniz Baykal, ‘‘Bu konuda hiçbir değerlendirme ya da açıklamam yok. Biz Türkiye'nin gündemi ile meşgulüz’’ dedi.

Yılmaz'ın ‘‘Taşı atan, çıkarsın’’ açıklamasının ardından Ankara kulislerinde dün tüm gözler Baykal'a çevrildi. Baykal'ın Hürriyet'in sorularına hedef olduğu saatlerde, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Birgen Keleş de Genel Merkez'de gazetecilerin soru bombardımanıyla karşılaştı.

Keleş, soruları yanıtlarken, seçim tartışmalarının çözüm yerinin Meclis olduğunu hatırlattı. Keleş, dün düzenlediği basın toplantısında, ‘‘CHP meclis kararlarına saygılı bir partidir. Meclis kararını gözden geçirirse, parti olarak biz de gerekli olanı yaparız’’ dedi.

BBP: SEÇİM YAPILSIN

Öte yandan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da dün ‘‘Seçim mutlaka yapılmalıdır ancak iki seçim ayrı ayrı yapılmalıdır’’ dedi. Yazıcıoğlu, seçimlere tek başlarına girme kararı aldıklarını da belirtti. BBP, Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda konuşan Yazıcıoğlu, ‘‘Mutlaka adaletli bir seçim kanununa ihtiyaç vardır. Seçimler, vatandaşın hür iradesini yansıtmalıdır’’ diye konuştu.

FP: CİDDİYETSİZLİK

FP Lideri Recai Kutan da, seçimlerin ertelenebileceği tartışmaları nedeniyle de Başbakan Mesut Yılmaz'a ağır eleştiri yönelterek, bu konudaki önerileri ciddiyetsizlik olarak niteledi. Kutan, ‘‘Meclis ve seçim kararı ciddi bir iştir. Türkiye seçim atmosferine girmiştir. Biz Nisan 1999'da iki seçimin birarada yapılmasını istiyoruz’’ dedi. Kutan, seçimlerin ertelenmesi halinde sadece 1999'un değil 2000 yılının da kaybedileceğini savunarak, parti olarak seçim kararını sonuna kadar savunacaklarını bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!