Dedesinin yaptırdığı camiden uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Dedesinin yaptırdığı camiden uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2005 01:58

Altunizade semtinin kurucusu ve isim babası, Dolmabahçe, Beylerbeyi sarayları ile Küçüksu kasrının mimarlarından Altunizade İsmail Zühtü Paşa’nın 3’üncü kuşaktan torunu içmimar Altunizade Coşkun Altınoğlu dün son yolculuğuna dedesinin yaptırdığı Altunizade Camii’nden uğurlandı.

Sanat çevresinde ‘Coşkun Abi’ olarak tanınan ve Osmanlı’nın soylu ailelerinden gelen Altunizade Coşkun Altınoğlu, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. 19 Mayıs 2004’te akciğer kanseri teşhisi konarak tedavisine başlanan ve önceki gün 70 yaşında hayatını kaybeden Coşkun Altınoğlu için dün Altunizade Camii’nde tören düzenlendi. Ailesi, yakınları ve dostlarının katıldığı törende eşi Sevgi Altınoğlu, oğlu Acar Altınoğlu ile taziyeleri kabul etti.

HALASI NAZIM HİKMET’İN PİRAYESİ

Çok sevdiği halası Nazım Hikmet’in eşi Piraye’nin adını torununda yaşatan Coşkun Altınoğlu’nun eşi Sevgi Altınoğlu, ‘Zor bir adamdı ama çok iyi bir insandı’ dediği 35 yıllık eşiyle Altunizade’deki Altınyurt Kulübü’nde tanıştıklarını belirtti. Sevgi Altınoğlu, ‘Ben kültür kolu o da tiyatro kolu başkanıydı. Burada tanıştık ve daha sonra evlendik. Kendisi sanata ve sanatçıya çok düşkündü. Resim yapmazdı ama iyi bir resim eleştirmeniydi. Özellikle eleştirmenliğini iyi yapabilmek için resim yapmaktan kaçınırdı’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!