Dedelek: Muhalefet 3. dünya siyasetçisi

Güncelleme Tarihi:

Dedelek: Muhalefet 3. dünya siyasetçisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 13:50

ANAP Grup Başkanvekili İbrahim Yaşar Dedelek, muhalefet partilerinin başarısızlıklar üzerine popülist politikalar yürüttüğünü öne sürerek, "Bu tür siyasetçiler, Türkiye gerçeklerinden uzak, proje üretemeyen, belli bir birikime sahip olmayan üçüncü dünya tipi siyasetçilerdir" dedi.

Haberin Devamı

Dedelek, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye`nin ağırve ciddi bir bunalımın içine girdiğini ifade ederek, özellikle 2001 yılının siyasete ve sisteme güvenin azaldığı bir yıl olarak hatırlanacağını söyledi.

Hükümet`in, bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye`yi sıkıntıdan kurtarmak için büyük bir gayretle çalıştığını anlatan Dedelek, ``Hükümet, bu zorlukları aşmada çaba gösterirken acaba muhalefet ne yapmaktadır?`` diye sordu.

Dedelek, muhalefetin başarısızlıklar üzerine popülist politikalar yürüttüğünü öne sürdüğü konuşmasında şu görüşleri savundu:

``Kimisi mesnetsiz, ülke gerçeklerinden uzak, hayale dayalı ve halkı kandırmaya yönelik politikalarıyla oy avcılığına çıkmış, kimisi ise meydan meydan gezerek, gezdiği meydanlarda şiir okuyarak, halkın inançlarını istismar ederek sözde iktidarını hayal etmektedir.

Haberin Devamı

Oysa bu tür siyasetçiler, Türkiye gerçeklerinden uzak, proje üretemeyen, belli bir birikime sahip olmayan üçüncü dünya tipi siyasetçilerdir``

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!