De Sade Oscar'ın favorisi

Güncelleme Tarihi:

De Sade Oscarın favorisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sadizmin kurucusu Marquis de Sade'ın hayatını konu alan Quiz filmi Oscar'da bu yılın en iddialı yapımı olarak öne çıkıyor. Filmin başrol oyuncusu Geoffrey Rush en iyi erkek oyuncu ödülünde de iddialı.

BU yıl ki Oscar yarışının favori filmleri ve oyuncuları kendini belli etmeye başladı. En şanslı filmlerin başında, insanlığa ‘sadizm’ kavramını öğreten Marquis de Sade'ın hayatını konu alan ‘Quills’ adlı dram geliyor.

Filmde, 18. yüzyılın ünlü Fransız yazarı Marquis de Sade Geoffrey Rush canlandırıyor. Diğer rollerde, ‘Titanic’ filminin kadın yıldızı Kate Winslet, Michael Caine ve Joaquin Phoenix var. Phoenix, kurul tarafından ‘en iyi yardımcı aktör’ ödülüne aday gösteriliyor.

Oscar adaylarının saptayan Ulusal İnceleme Kurulu'nun New York'ta aday belirleme çalışmaları sürüyor.

En iyi erkek oyuncu aday adayları arasında ise ‘Before The Night Falls’ (Gece Olmadan Önce) adlı filmde Kübalı yazar Reinaldo Arenas'ı canlandıran Javier Bardem, yarışta önde gidiyor. En iyi kadın oyuncu dalında ise avukat ‘Erin Brockovich’i oynayan Julia Roberts'e aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu yılın ‘en iyi filmleri’ arasında, başrollerini yeni evli karı-koca Michael Douglas ile Catherine Zeta-Jones'un paylaştığı ‘Traffic’, ‘You Can Count On Me’, ‘Before The Night Falls’, ‘Gladiator’, ‘Wonder Boys’, ‘Sunshine’ ve ‘Dancer In The Dark’ gibi filmlerin adı geçiyor.

En iyi yönetmen ödülüne ‘Traffic’ ve ‘Erin Brockovich’ filmlerini yöneten Steven Soderberg aday gösterilirken, en iyi yardımcı kadın sanatçı ödülü için Lupe Ontiveros aday oldu. ‘Crouching Tiger’ ve ‘Hidden Dragon’ da en iyi yabancı film ödülüne aday gösteriliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!